Wedstrijden

AZ geeft KV Mechelen een pak slag in Spanje (5-1)

Calvin Stengs scoorde tegen KV Mechelen

AZ heeft vanmiddag overtuigend gewonnen van KV Mechelen, het duel tussen de nummer twee van Nederland en de nummer zes van België eindigde in een 5-1 overwinning voor de Alkmaarders.

AZ stelt snel orde op zaken

AZ speelde vanaf het begin met de gebruikelijke namen, alleen Marco Bizot speelde niet vanaf de start en Jordy Clasie schoof door naar het middenveld wegens een lichte blessure van Fredrik Midtsjø en dat betekende dat Ron Vlaar weer achterin stond.

Het begin van de wedstrijd ging het nog wat stroef aan Alkmaarse kant en dat resulteerde ook in een 0-1 achterstand door een doelpunt van Igor de Camargo. Na het doelpunt van Mechelen werd AZ overduidelijk wakker. Er werd vlot gecombineerd en na de 1-1 van Calvin Stengs ging het beter en beter lopen. Voor rust scoorden ook Dani de Wit en Oussama Idrissi (direct uit een corner) nog en er was niets aan te merken op de ruststand van 3-1.

Twee doelpunten Ferdy Druijff

Na rust debuteerde Ramon Leeuwin voor AZ en ook  Marco Bizot, Yukinari Sugawara, Ferdy Druijf en Félix Andrade Correia zouden minuten maken. De laatste twee lieten zich ook gelden, de één (Félix) met een assist en Ferdy Druijff met twee doelpunten, waarvan één uit een strafschop.

Samenvatting AZ – KV Mechelen

[foto via Pro Shots / Andy Zuidema]

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.
Lees ook...
Slot: ‘Ze beseffen allemaal dat dit een heel speciaal en memorabel seizoen kan worden’