website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ geeft in slotminuut overwinning uit handen

AZ heeft vandaag twee belangrijke punten verspeeld bij Fortuna Sittard. De Alkmaarders kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand na een treffer van Flemming. Via De Wit, Koopmeiners en Boadu maakte de ploeg van Slot drie treffers en leek de wedstrijd beslist. Hansson bracht tien minuten voor tijd de spanning terug, waarna Flemming in blessuretijd de 3-3 maakte. 

De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd en waren ook het meest dreigend. Toch was het Fortuna dat na een kleine tien minuten op voorsprong kwam. Zian Flemming schoot de bal vanaf twintig meter hard achter de kansloze Bizot. De bezoekers lieten zich echter niet van de wijs brengen en gingen op jacht naar de gelijkmaker.

Gelijkmaker

De meeste dreiging kwam van de linkerkant via Aboukhlal. De buitenspeler was een plaag voor zijn directe tegenstander en het was dan ook geen verrassing dat het meeste gevaar van de linksbuiten kwam. Halverwege de eerste helft maakte De Wit uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Na een voorzet van de linkerkant tikte de middenvelder attent de gelijkmaker binnen. In de slotfase van het eerste bedrijf waren Aboukhlal en Boadu nog dichtbij de voorsprong, maar hun pogingen misten het doel.

Voorsprong

Na de hervatting bleef AZ de betere partij en werd het rap beloond voor de dadendrang. Teun Koopmeiners krulde een afgeslagen bal op prachtige wijze langs de kansloze Koselev. Hierna nam Fortuna langzaam maar zeker het heft in handen en was het uiteindelijk Bizot die zijn ploeg met een aantal reddingen op de been hield.

Boadu

Net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing sloeg AZ toe. Verdediger Ninaj gleed uit, waarna De Wit vrije doorgang had richting Koselev. De middenvelder was echter niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Boadu. Het was voor de spits vervolgens een koud kunstje om de 1-3 binnen te werken.

Gelijkmaker

De wedstrijd leek hiermee beslist, maar de Limburgers kwamen tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Invaller Hansson bracht met zijn inzet de spanning nog terug. Fortuna rook bloed en zag de hoop in de dying seconds beloond. Zian Flemming verschalkte Marco Bizot in de korte hoek, waarna de arbiter direct floot voor het einde van de wedstrijd.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ Flemming 1-0, 23′ De Wit 1-1, 52′ Koopmeiners 1-2, 70′ Boadu 1-3, 79′ Hansson 2-3, 90′ Flemming 3-3

Gele kaarten: Hatzidiakos (AZ) Rota, Smeets (Fortuna Sittard)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos (70′ Reijnders), Letschert, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners (c); Gudmundsson (68′ Sugawara), Boadu (84′ Druijf), Aboukhlal (84′ Leeuwin)

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Rota, Ninaj (70′ Angha), Janssen, Cox (83′ Dianessy); Smeets, Flemming, Tekie; Semedo (74′ Hansson), Polter (70′ Sambou), Seuntjens

Foto: Soccrates | Ed van de Pol

 

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar