24-10-2019: Voetbal: AZ v Astana: Den Haag Soccer Europa League Group L season 2019-2020 L-R:
Europees Voetbal

AZ gaat voor driepunter in Manchester

De kans is groot dat Ferdy Druijf vanavond de plek inneemt van de geschorste Myron Boadu. Verder is het de verwachting dat Jordy Clasie weer in het hart van de verdediging gaat spelen. Koopmeiners blikte woensdag vooruit op de wedstrijd: ‘Denk geen moment aan krachten sparen.’

Groepswinst
AZ gaat vanavond tegen Manchester United voor de groepswinst in groep L van de Europa League. Om dat te bereiken is een overwinning op Old Trafford nodig. Aanvoerder Koopmeiners: ‘We zullen vol voor de winst gaan.’ AZ-coach Arne Slot kijkt nog even terug op het eerste treffen met Manchester United in Den Haag (0-0): ‘Het was niet raar geweest als we daar hadden gewonnen.’

Boadu en Evjen
Ondanks dat Myron Boadu en Hakon Evjen niet speelgerechtigd zijn voor de wedstrijd tegen Manchester United, zijn de spelers wel mee met de selectie. Evjen sluit na de winterstop aan bij de selectie. ‘Hakon wilde ons graag alvast beter leren kennen’, vertelde Koopmeiners tegenover de aanwezige pers in Manchester. Ook de geschorste Myron Boadu is mee om de Europese ervaring mee te maken. Hij zal in de spits waarschijnlijk vervangen worden door Ferdy Druijf.

Manchester United
The Mancunians kennen de afgelopen weken wisselende resultaten. Zo werd er twee weken geleden nog een onverwachte nederlaag geleden bij Astana, terwijl United in de eigen competitie won van Tottenham Hotspur en Manchester City.

Live volgen
Manchester United – AZ begint vanavond om 21.00 Nederlandse tijd. Er zijn meer dan 3.000 Alkmaarse fans afgereisd naar Manchester.

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant