Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ gaat tegen Vitesse voor zevende halve finale in tien jaar

Morgenavond staat de kraker in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Vitesse op het programma. De Alkmaarders nemen het in eigen huis om 20:45 op tegen de ploeg van Leonid Slutsky. AZ heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ware cupfighter en de ploeg van Van den Brom kan zich bij winst voor de zevende maal in de laatste tien jaar plaatsen voor de halve finales. In 2013, 2017 en 2018 werd zelfs de finale bereikt, waarbij Maarten Martens en Nick Viergever de troffee in 2013 ook daadwerkelijk in ontvangst mochten nemen.

Revanche

In 2017 stonden beide ploegen tegenover elkaar in de finale van het bekertoernooi. In een bijzonder matige finale was AZ destijds de betere partij, maar was het Vitesse dat door twee late treffers van Ricky van Wolfswinkel uiteindelijk aan het langste eind trok. Ron Vlaar, Jonas Svensson, Mats Seuntjens en Stijn Wuytens kwamen destijds in actie voor de Alkmaarders en zullen ongetwijfeld uit zijn op revanche. De ploeg uit de Kaasstad heeft in ieder geval één speler in de gelederen die weet hoe het is om de bekerfinale te winnen, Adam Maher blonk in 2013 namelijk uit in de gewonnen eindstrijd tegen PSV.

John van den Brom lijkt voor de wedstrijd van morgenavond weinig personele problemen te hebben. Zijn ploeg won afgelopen weekend overtuigend van FC Utrecht en iedereen lijkt fit uit die wedstrijd te zijn gekomen. Toch zal de opstelling naar verwachting op één plek gaan wijzigen. Jonas Svensson keert terug van een schorsing en zal naar alle waarschijnlijk zijn plekje rechts achterin weer gaan innemen. Dit gaat ten koste van Ricardo van Rhijn.

Recente historie

De laatste vijf jaar heeft AZ in eigen huis niet verloren van de Arnhemmers. Driemaal wist Van den Brom zijn oude ploeg te verslaan, tweemaal deelden de teams de punten. De laatste keer dat dat gebeurde was op 26 augustus jongstleden, die wedstrijd eindigde in 0-0. Officieel stond de bekerfinale van 2017 ook als thuiswedstrijd te boek, maar vanwege de speellocatie rekenen wij deze niet mee.

Laatste vijf ontmoetingen

2014/2015: 1-0
Jóhannsson
2015/2016: 1-0
Janssen
2016/2017
Mühren 2x (AZ) Baker, Van Wolfswinkel (Vitesse)
2017/2018: 4-3
Jahanbakhsh 3x, Weghorst (AZ) Linssen, Matavz, Mount (Vitesse)
2018/2019: 0-0

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com