Wedstrijden

AZ – Fortuna Sittard in de media: Crisis afgewend en statement Flemming

Wat vond de media van AZ - Fortuna Sitard? Wij hebben de meningen verzameld.

Gister heeft AZ in eigen huis gewonnen van Fortuna Sittard en zoals altijd nemen wij de dag erna de media door. Met deze week aandacht voor: het statement van Flemming, het gebrek aan Sam Beukema en kritiek op Pascal Jansen 

Het briefje van Flemming

Aan het begin van de wedstrijd maakte Zian Flemming de 0-1 voor Fortuna. Direct na dit doelpunt toverde de speler een papiertje uit zijn scheenbeschermer die hij voor de camera liet zien. Op het briefje stond de hashtag #sportenisgezond als steunbetuiging voor de amateursport in Nederland.

Na de wedstrijd vertelde de speler hoe hij op het idee gekomen was: “Na mijn middagdutje had ik het verzonnen. Het is wel iets dat me bezighoud, moet ik zeggen en ik heb als profvoetballer een podium. Ik vind dat je daar dan gebruik van moet maken. Ik had al eerder wat op social media gezet, dit was een andere manier om het onder de aandacht te brengen.”

Later vervolgt hij: “Ik ben van mening dat er meer aandacht voor moet zijn dat we meer moeten bewegen. Meer beweging verhoogt de weerstand en dat is gezond. Ik zou zeggen in deze tijd: breng mensen juist nu in beweging. Dat is ook beter voor de geest.”

Krachteloos en machteloos

Dat AZ op achterstand was het resultaat van alweer een slecht begin, het NHD was dan ook vrij kritisch over het eerste half uur: “Weer kwam AZ vroeg op achterstand (binnen tien minuten) en weer moest er dus schade gerepareerd worden. En dat terwijl het spel al zo broos is.” En vervolgde het: “Het leek de genadeklap voor het seizoen van AZ. De fut was eruit in het kwartier na dat doelpunt. AZ viel wel aan, maar was krachteloos en machteloos. Pas na een half uur leverde het aanvalsspel de eerste goede kansen op en kwam het geloof een beetje terug.”

Ook De telegraaf was niet te spreken over het begin: “de avond had voor de AZ-trainer, die zijn spelers maar niet tot grote daden weet te inspireren, verstrekkende gevolgen kunnen hebben, want wat speelde AZ in het eerste half uur van de wedstrijd ongelooflijk belabberd. Niets lukte bij de spelers, waarvan sommigen ooit actief waren op een WK of in de Champions League. Sterker, AZ telt een trits aan internationals, maar daar was tegen Fortuna, de laatste weken het lelijkste eendje van de Eredivisie-vijver, helemaal niets van te zien.”

Degradatiekandidaat

Daarnaast haalt de telegraaf ook uit naar Pascal Jansen: “Voor de wedstrijd wist Jansen nog te vertellen dat ’de ernst van de situatie ons duidelijk is’, maar die boodschap had hij niet weten over te brengen op zijn spelers. AZ stond dan weliswaar op een beschamende twaalfde plaats, het speelde als een degradatiekandidaat.”

“Waar is Sam Beukema als je hem nodig hebt? Dat zal de centrumverdediger die afgelopen zondag uit tegen Vitesse nog tot ’Man of the Match’ werd gekozen, zelf ook hebben gedacht. Maar in de viermans achterhoede van AZ bleek geen ruimte voor de jonge en strijdlustige verdediger”

Thimo Spee
Sinds kleins af aan al bezig met onze club uit Alkmaar Zaanstreek. Na een paar jaar een seizoenkaart gehad te hebben en meer bezig te zijn met de tribune als het spel, is het nu vooral met een kritische en analytische blik ernaar te kijken. Door mijn studie journalistiek te Utrecht kan ik dat nu ook in de praktijk brengen.

Comments are closed.

0 %