Wedstrijden

AZ – Feyenoord in de media: AZ-expres dendert maar door

Wat schreven de media over AZ - Feyenoord

AZ won zondag van Feyenoord en wij zijn een dagje te laat met het terugkijken naar wat de media ervan vond. Normaal gesproken is dat erg, maar hier kunnen we zeker tot aan donderdag nog wel van genieten. Het was een wedstrijd waar veel aandacht was voor oude bekenden. Sommigen werden geëerd als helden, en voor anderen stond het pek en de veren alweer klaar. Na een dag als deze extra veel reden om te kijken wat er in de media geschreven is.  

Berg aan zelfvertrouwen

Na een slechte reeks was Feyenoord-uit de laatste nederlaag van het elftal van Pascal Jansen. Nu daarentegen lijkt alles te lukken zo sprak de Telegraaf over “het zelfvertrouwen bij AZ dat buitenaardse vormen begint aan te nemen.” Het AD kopte: “Van het ongelukkige AZ van begin dit seizoen is niets meer over.” Veel zelfvertrouwen dus en Dani de wit doet daar nog een schepje boven op in gesprek met De Telegraaf: “Het gaat al maanden zo goed, dat je het idee hebt dat je simpelweg niet meer kunt verliezen.” Bruno Martins Indi vult in Het AD aan: “dit team is mentaal sterk.” En het zijn ook twee bijzondere maanden voor de club zo laat statistiekenkoning Michel Abbink weer zien:

Schaduwcompetitie

AZ is op vier fronten nog actief. Ik hoor u denken, beker, Europa en Eredivisie zijn er toch maar drie? Ja dat klopt, maar Pascal Jansen heeft na het arriveren in de top vier een extra competitie in het leven geroepen, de schaduwcompetitie die tot het einde van het seizoen loopt. Dani de Wit vertelt er in De Telegraaf meer over: “De trainer zei: nu we weer in de top-4 staan, beginnen we voor onszelf een nieuwe competitie. Die bestaat uit de laatste twaalf wedstrijden van het seizoen. De insteek was duidelijk: we nemen geen genoegen met de vierde plaats. We willen meer.”

Gemekker Feyenoord

Hoewel het vooral aan jezelf ligt als je wint, lag het volgens De Volkskrant ook gedeeltelijk aan de tegenstander: “AZ profiteert van gemekker bij Feyenoord.” In het artikel gaan ze er uitgebreid op in: “Grimmig was het duel, vol frustraties ook, bij Feyenoord dan. Het was een meeslepende wedstrijd, al blijft het vervelend hoe menigeen op een voetbalveld zich gedraagt als beslissingen in het nadeel uitvallen.”

Marino Pusic maakt zichzelf belachelijk bij AZ - Feyenoord

Marino Pusic maakt zichzelf niet voor het eerst ronduit belachelijk met zijn gedrag – foto via Stanley Gontha

Hoe anders liep het in de wedstrijd in De Kuip. Pusic vloog toen Arne Slot om zijn nek, nu benoemt de Volkskrant hem om een andere reden: “Feyenoord was ontregeld. De frustratie was totaal, ook bij assistent-trainer Marino Pusic. Hij werkte voorheen bij AZ en liet zich volledig gaan. De ergernis, tot bij de dokter toe.”

Thimo Spee
Sinds kleins af aan al bezig met onze club uit Alkmaar Zaanstreek. Na een paar jaar een seizoenkaart gehad te hebben en meer bezig te zijn met de tribune als het spel, is het nu vooral met een kritische en analytische blik ernaar te kijken. Door mijn studie journalistiek te Utrecht kan ik dat nu ook in de praktijk brengen.

Comments are closed.

0 %