Elftal en Technische staf

AZ vecht tegen Twente voor laatste kans op Champions League-voetbal

AZ wacht zondag een belangrijke wedstrijd in de jacht op een voorronde ticket voor de Champions League. De Alkmaarders nemen het om 16:45 uur op tegen nummer drie FC Twente. Martens moet het daarbij stellen zonder een zestal spelers.

Jordy Clasie is nog niet hersteld van zijn blessure. Ook Bruno Martins Indi, Mayckel Lahdo, Lequincio Zeefuik en Dave Kwakman zitten nog in de lappenmand. Lewis Schouten is geschorst. Door de absentie van Clasie en Kwakman is de kans groot dat Dantas weer een plekje op het middenveld krijgt bij de Alkmaarders.

Met nog drie speelrondes te gaan bedraagt het gat tussen AZ en FC Twente vijf punten. Plek drie geeft aan het eind van het seizoen recht op de derde voorronde van de Champions League. De vierde plaats is rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. Nu de Alkmaarders dat bij NEC hebben veiliggesteld, hopen ze stiekem nog derde te worden. “Het zou echt als een bonus voelen”, vertelt Martens tegenover het Noordhollands Dagblad. AZ speelt naast FC Twente nog tegen Go Ahead Eagles (uit) en FC Utrecht (thuis). FC Twente neemt het nog op tegen FC Volendam (thuis) en PEC Zwolle (uit).

AZ-trainer Maarten Martens.

FC Twente

FC Twente is bezig aan een sterk seizoen. De Tukkers draaien mee in de top van de Eredivisie en zijn voor komend seizoen al verzekerd van Europees voetbal. De ploeg van Oosting wist de laatste drie uitwedstrijden allemaal niet te winnen (1-0 tegen PSV, 3-3 tegen Heerenveen, 2-1 tegen Ajax), dat moet de ploeg van Martens hoop geven. Twente kan in Alkmaar mogelijk niet beschikken over oud-AZ’er Boadu. Hij was de laatste weken geblesseerd en is daardoor nog onzeker.

Voor de laatste Alkmaarse overwinning op FC Twente in het AFAS Stadion moeten we terug naar 13 maart 2021. AZ won met liefst 4-1 van de Tukkers. Opvallend aan dat duel was dat er drie (!) eigen doelpunten werden gemaakt. Dat gebeurde allemaal in één helft en dat was nooit eerder gebeurd.

Aftrap AZ – FC Twente

AZ – FC Twente begint zondag 5 mei om 16:45 uur. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar. Wie niet in het stadion aanwezig kan zijn, kan de wedstrijd live volgen op het open kanaal van ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %