04-08-2018: Voetbal: Jong AZ v Excelsior: Wijdewormer (L-R) Henri Weigelt (AZ) Voorbereiding seizoen 2018/2019
Elftal en Technische staf

AZ en Weigelt per direct uit elkaar

Het contract tussen Henri Weigelt en AZ is ontbonden, dat meldt de club via de officiële kanalen. De Duitse verdediger kwam twee seizoenen geleden over van Arminia Bielefeld, maar wist zich niet te onderscheiden in de Kaasstad. De 22-jarige verdediger speelde slechts een officieel duel voor de Alkmaars, tegen Alcides in de strijd om de KNVB Beker.

De afgelopen twee jaar kwam de Duitser voornamelijk uit voor Jong AZ. In het eerste jaar verscheen hij nog 23 keer binnen de lijnen, afgelopen seizoen was dat slechts vijf keer. Dat laatste was echter wel te verklaren door een langdure blessure van de boomlange verdediger. Waar Weigelt zijn carriere gaat vervolgen is momenteel nog niet bekend.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant