Wij zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

AZ en VVV delen de punten in matig duel

AZ is vanavond tegen VVV Venlo niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. In Alkmaar wisten beide ploegen in een matige wedstrijd nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen. De wil was er wel, alleen was het aanvalsspel te slordig om tot grote mogelijkheden te komen. De brilstand was dus een logisch resultaat. Door het puntenverlies kan Feyenoord morgen weer dichterbij komen, terwijl Ajax juist weer verder uit zicht kan raken. 

De eerste helft was niet de meest enerverende die de toeschouwers dit seizoen hebben gezien in Alkmaar. De thuisploeg combineerde moeizaam en wist niet echt tot grote uitgespeelde kansen te komen. De bezoekers stonden goed georganiseerd en waren levensgevaarlijk in de tegenstoot. Via Thy en Castelen waren de Limburgers ook tweemaal dichtbij een voorsprong, ware het niet dat beide pogingen rakelings voorlangs gingen.

Weinig kansen

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. AZ had wel meer de bal maar speelde te slordig om het VVV echt heel moeilijk te maken. Aan de andere kant hadden de Alkmaarders de Venlose aanvalsdrift wel beter onder controle. Middels afstandsschoten van Seuntjens en Van Rhijn werd Unnerstall nog wel tweemaal getest, beide keren had de Duitse goalie echter een antwoord op de pogingen. Het laatste serieuze schot op doel was van Jahanbakhsh. Ook deze poging van afstand wist niet echt paniek te veroorzaken, waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Castelen, Janssen (VVV Venlo)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (80′ Van Rhijn), Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Van Overeem (76′ Bel Hassani), Koopmeiners (59′ Idrissi); Jahanbakhsh, Weghorst (c), Seuntjens

Opstelling VVV Venlo: Unnerstall; Rutten, Roseler, Van Bruggen (20′ Janse), Janssen; Post (c), Seuntjens, Leemans; Castelen (69′ Opoku), Thy, Hunte (87′ Van Crooy)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

24 Comments

Comments are closed.