AZ is vanavond tegen VVV Venlo niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. In Alkmaar wisten beide ploegen in een matige wedstrijd nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen. De wil was er wel, alleen was het aanvalsspel te slordig om tot grote mogelijkheden te komen. De brilstand was dus een logisch resultaat. Door het puntenverlies kan Feyenoord morgen weer dichterbij komen, terwijl Ajax juist weer verder uit zicht kan raken. 

De eerste helft was niet de meest enerverende die de toeschouwers dit seizoen hebben gezien in Alkmaar. De thuisploeg combineerde moeizaam en wist niet echt tot grote uitgespeelde kansen te komen. De bezoekers stonden goed georganiseerd en waren levensgevaarlijk in de tegenstoot. Via Thy en Castelen waren de Limburgers ook tweemaal dichtbij een voorsprong, ware het niet dat beide pogingen rakelings voorlangs gingen.

Weinig kansen

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. AZ had wel meer de bal maar speelde te slordig om het VVV echt heel moeilijk te maken. Aan de andere kant hadden de Alkmaarders de Venlose aanvalsdrift wel beter onder controle. Middels afstandsschoten van Seuntjens en Van Rhijn werd Unnerstall nog wel tweemaal getest, beide keren had de Duitse goalie echter een antwoord op de pogingen. Het laatste serieuze schot op doel was van Jahanbakhsh. Ook deze poging van afstand wist niet echt paniek te veroorzaken, waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Castelen, Janssen (VVV Venlo)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (80′ Van Rhijn), Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Van Overeem (76′ Bel Hassani), Koopmeiners (59′ Idrissi); Jahanbakhsh, Weghorst (c), Seuntjens

Opstelling VVV Venlo: Unnerstall; Rutten, Roseler, Van Bruggen (20′ Janse), Janssen; Post (c), Seuntjens, Leemans; Castelen (69′ Opoku), Thy, Hunte (87′ Van Crooy)

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

24 Replies to “AZ en VVV delen de punten in matig duel”

 1. Drie wedstrijden in 1week en alle drie ver onder de maat. Het echte van der Brom voetbal lijkt wel terug te komen.
  Wat doet van Overeem in het veld?
  Wordt van Overeem de nieuwe do’s Santos?

 2. AZ met een dom alles in de trechter voetbal tegen een anti-voetbal ploeg en maar brengen zonder enig vernuft.
  Bah!

  1. dat krijg je als je een aanvallende middenvelder op links zet.
   en een linkerspits op de bank hou.

 3. zeer matig. Sterkouders als Jahanbakshs en Midstjo lieten het afweten. Hadden echt een off day.

 4. Een echte spits had op zijn minst vandaag een keer bij de 4 of 5 ballen gestaan die de keeper los liet. Daarom speelt WW ook bij AZ. Het lijkt erop dat AZ nog wakker moet worden van de winterslaap! Incl. de coach, lekker WW laten staan tot het eind John….. 4 punten al verkloot, dit is gewoon zeer matig! Tegen Twente hadden ze zonder de rode kaart ook niet gewonnen.

  1. En als je woorden weet te vinden kan je weer stil zijn want

   AZ 2-2 Roda JC(in dezelfde week)

   John opgepleurt!

 5. AZ staat geflatteerd op de derde plaats. Schandalige vertoning zoals vorig jaar. het zakt als een kaartenhuis in elkaar.

 6. Kan de naam van de site niet veranderd worden in AZ zeikpage? Wat een negatieve reacties weer. Het was idd niet goed maar wat nuance kan geen kwaad.

 7. Deze wedstrijd moet je op karakter winnen en met een beetje vernuft.
  Ik weet het dat achteraf praten wel heel gemakkelijk is.
  Deze wedstrijd wilde deze mannen niet ECHT winnen net als tegen Roda.
  Het showelement staat voorop en niet het resultaat en dat is de verkeerde volgorde want al die hakjes in de trechter leveren niets op.
  Idrissi en Bel Hassanie kropen direct naar het overvolle midden waar onmogelijk door te komen was.
  Nog meer spelers en allemaal op een kluitje.

  AZ moet nog leren slim met dit soort van verdedigen om te gaan om net als PSV de tegenstander soms het spel te laten maken want dan pas krijg je de ruimte die vooral Weghorst nodig heeft.
  Maar ja, het blijft achteraf praten!

 8. Wat was het koud op de tribune mede de oorzaak van de straffe wind. We hadden ons dik aangekleed en dat was ook nodig. Kon nauwelijks uit mn woorden komen door een vertrokken gezicht van de kou. Ik zag vaak van die oncontroleerbare dwarrelwinden wat het voetballen bemoeilijkte. Deze omstandigheden zorgde voor zowel de toeschouwers als spelers voor slechte omstandigheden. Dan komt je tegenstander ook nog een keer met een korfbal opstelling, vooral om de tegenstander te beletten voetbal te spelen. Het is geen excuus maar wel een verklaring al moet er bij gezegd worden dat er verschillende spelers waren van AZ die een complete offday hadden.

  1. Het dak van het station moet omhoog in plaats van naar beneden gericht naar mijn mening.

  1. Niet door vd Brom nee. De eredivisie bereikt zijn dieptepunt en nog moeten wij vrezen dat we niet in die plee-offs komen. Zegt veel over ons

 9. Hadden we deze maar gewonnen hadden we 3punten uitgelopen op Feyenoord en de rest van de subtop verdomme

  1. Als ik geen piemeltje had gehad bij mijn geboorte was ik nu een meisje geweest, maar die ken je.

  2. Prima dat we wederom een puntje zijn uitgelopen! Als je zelf slecht speelt maar toch weet uit te lopen op je 2 directe concurrenten is dat gewoon prima. Nu weer gewoon wedstrijden winnen en is niets aan hand. Hopelijk geen play-offs!

Comments are closed.