Wedstrijden

AZ en Vitesse delen de punten na late gelijkmaker

Vitesse weet AZ op gelijkspel te houden in Alkmaar

AZ is er vanavond niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Tegen Vitesse kwamen de Alkmaarders niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pavlidis leek een kwartier voor tijd voor de winnende te zorgen, maar Sankoh maakte drie minuten voor tijd gelijk. 

In een saaie eerste helft had AZ voetballend gezien een licht overwicht, al waren de kansen schaars. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Mihailovic de grootste kans. De debutant kreeg vrije doortocht richting Scherpen, maar wist de doelman niet te verschalken. Aan de andere kant had Verhulst niks te doen.

Na de thee gebeurde er aanvankelijk ook weinig, tot het moment dat Tijjani Reijnders na een uur net de kruising miste met een afstandsschot. Niet lang daarna kreeg ook Vitesse zijn eerste kans, maar Manhoef zag Verhulst zijn inzet in de korte hoek keren.

Kansen

Het duel werd na het inbrengen van Evjen levendiger en de thuisploeg kreeg via Reijnders, Pavlidis en Odgaard ook kansen om de score openen. Het vizier van het trio stond echter net niet scherp genoeg. Uiteindelijk zou de ploeg van Jansen dan toch beloond worden voor de dadendrang.

Pavlidis

Pavlidis werd de diepte in gestuurd door Odgaard en liet Scherpen met een ziedend schot kansloos. Het leek de beslissing te zijn, mede omdat Vitesse tot dat moment geen kans had weten te creëren. Toch kwamen de Arnhemmers drie minuten voor tijd langszij. Sankoh liep uit de rug weg van Beukema en verschalkte Verhulst van dichtbij.

Samenvatting AZ – Vitesse

Karakteristieken

Doelpunten: 77′ Pavlidis 1-0, 87′ Sankoh 1-1

Gele kaarten: Sugawara (AZ) Vidovic (Vitesse)

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, M. de Wit; Reijnders, Mihailovic (61′ Evjen), Clasie (c); Odgaard (81′ Bazoer), Pavlidis, Karlsson (88′ Van Brederode)

Opstelling Vitesse: Scherpen; Arcus, Flamingo, Meulensteen, Dijks (71′ Cornelisse); Kozlowski, Bero (c), Tronstad; Manhoef (81′ Sankoh), Bialek (81′ Yapi), Vidovic (81′ Baden Frederiksen)

[Foto: Pro Shots | Paul Meima]

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %