Sparta Rotterdam heeft zich bij AZ gemeld om Fred Friday op huurbasis over te nemen, dit meldt het Algemeen Dagblad vanmiddag. De Rotterdammers zouden volgens RTV Rijnmond zelfs al in gesprek zijn met de leiding van de Alkmaarders om de spits zo spoedig mogelijk naar het Kasteel te halen. Het zou hierbij gaan om een huurdeal tot het einde van het seizoen. Friday kwam in beeld nadat Kramer geen trek had in een overstap naar Spangen, terwijl PSV Lammers voorlopig niet wil laten gaan.

Speeltijd

De Nigeriaanse spits heeft in Alkmaar niet veel uitzicht op speeltijd aangezien Wout Weghorst onomstreden is. De aanvaller moet het zodoende doen met een sporadische invalbeurt, waarin hij vlak voor de winterstop wel eenmaal zeer belangrijk was. In het met 3-1 gewonnen duel met SC Heerenveen was Friday in de slotfase tweemaal trefzeker en bezorgde zijn ploeg daarmee drie heel belangrijke punten. De 22-jarige spits heeft nog een contract tot medio 2020 in het AFAS Stadion.

UPDATE: Friday speelt de rest van het seizoen bij Sparta

AZ laat op de officiële website weten dat de huurdeal rond is.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

15 Replies to “Update: Friday op huurbasis naar Sparta”

  1. Niks inpakken en wegwezen. De manier waarop hij de 2e goal tegen Heerenveen maakte was pure klasse. Hij is vergeleken met de moeilijk wendbare en logge Weghorst een topspits!. Boadu is nog lang niet klaar voor het grote werk. Misschien pas volgend seizoen. Huibert maakt een cruciale en onvergeeflijke fout!. Wat te doen als Weghorst een zware blessure krijgt? Dit gaat AZ de 3e plaats en Eurpees voetbal kosten. Onbegrijpelijk Huiberts!!!

   1. De gemiste 2-2 tegen Ajax staat nog helder op mijn netvlies, hoe hij deze er niet in kreeg is onbegrijpelijk. Deze man heeft totaal geen talent met een waardeloze instelling. Geef mij maar de hoekige Weghorst, deze gaat tenminste altijd de strijd aan en staat vaak wel op de juiste plek om te scoren.

   2. Heb hem div malen beoordeeld van de 10 ballen die friday aangespeeld krijgt is het 9.5x balverlies triest

    1. Heb mijn bronnen. Boadu traint nog maar voor 80%. Is absoluut voor maart nog niet speelklaar!

   3. “Boadu is nog lang niet klaar voor het grote werk.”

    Waar baseer je dat op? Heb je zijn laatste trainingen gezien of met hem gesproken?
    Volgens mij is dit juist een meesterzet. Weghorst blij, Fredje kan zich bewijzen en wellicht na een half jaar terugkeren, AZ vangt wat geld en Boadu kan zijn entree maken in de Eredivisie.

 1. Goed voor hem en AZ.
  Sparta is zijn niveau wel.
  De topscorer van het tweede niveau misschien als schaduwspits?

 2. Dos Santos en Friday beiden weg, gewoon niet goed genoeg, maar wat gebeurt er als Weghorst een tijdje geblesseerd raakt. Is er dan een alternatief of gaan we dan met al die middenvelders een bewegelijke 4-4-2 variant spelen.

  1. Daarom minimaal 1 spits/linkeraanvaller…. we hebben te weinig of geen vergelijkbaar materiaal op de bank, AZ weet dat de 2e seizoenshelft vermoeidheid en blessures gaan komen, dus hopelijk wordt hier nu eens rekening mee gehouden. Een gelijkwaardige bankbezetting, dat is handig.

 3. Dus Boadu nu 2de spits achter Weghorst??Hoop het, samen met Stengs het grootste talent uit de jeugdopleiding.

 4. Waarschijnlijk komt er een aanvaller die op de vleugels kan spelen maar ook in de spits.
  Zo kunnen ook spelers als Boadu, etc. hun minuten blijven maken en heeft AZ het probleem opgelost dat het op links enkel middenvelders in kon zetten.

 5. Dat AZ moeilijk doelpunten maakt is een gegeven. Dat Fred ontegenzeggelijk kwaliteiten heeft gezien de beweging die hij maakte bij het 2e doelpunt tegen Heerenveen ook. Alleen is het niet genoeg om voor AZ van grote waarde te zijn, ook door een te kort aan handelingssnelheid mede ook door zijn optreden voor jong AZ. Wout is voor AZ een belangrijke speler maar ook hij maakt van een halve kans geen hele. Bij andere clubs zie je spitsen rond lopen waarvan je weet dat ze maar een klein kansje nodig hebben om hem er in te leggen. Fred wil meer dan alleen op de bank zitten hetgeen Az wel goed uit komt omdat er nu geen kritiek gaat komen als er een andere spits met wel de nodige kwaliteit wordt aangetrokken. Voor Fred te hopen dat hij door zijn doelpunten een basisplaats kan afdwingen voor volgend seizoen bij AZ, ik waag het te betwijfelen. Voor AZ te hopen dat er een kanjer komt die ze net zoals Jansen makkelijk inlegt om het goede spel van het team te bekronen.

 6. Weg met Lazy Fred. Als hij daar wel serieus 110% geeft en met 7 goals uit 15 eredivisiewedstrijden terugkomt betekent het EINDE van der Brom. Dan is het niet meer Friday aan wie het ligt

Comments are closed.