gudelj scoort tegen zwolle

AZ heeft vanavond PEC Zwolle niet kunnen passeren op de ranglijst. Op bezoek in Overijssel speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen de ploeg van Ron Jans. In een gelijkopgaande wedstrijd waren Nemanja Gudelj en Jody Lukoki trefzeker. Na de puntendeling blijven de ploegen vierde en vijfde staan op de ranglijst, iets dat ook in het vervolg van deze speelronde niet meer zal veranderen. 

Zonder de zieke Steven Berghuis, en de gepasseerde Thom Haye, begon AZ sterk aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten kwam de formatie van John van den Brom al aan de leiding. Een corner van Dos Santos leek aanvankelijk voor weinig gevaar te zorgen toen de bal achterin het strafschopgebied bij Gudelj belandde. De aanvoerder van AZ controleerde de bal, dribbelde naar het midden van het strafschopgebied en schoot de bal prachtig in de verre hoek. Na de vroege openingstreffer leken de gasten door te drukken op jacht naar een ruimere voorsprong. Jóhannsson mistte een enorme mogelijkheid op de tweede treffer, waarna PEC Zwolle langzaamaan beter in de wedstrijd kwam.

zwolle az

Snelle gelijkmaker

Het duurde vervolgens ook niet lang voordat de thuisploeg langszij kwam. Jody Lukoki kreeg de bal op rechts aangespeeld, was Poulsen te snel af en schoot de bal door de benen van Esteban binnen. Na de gelijkmaker was het eigenlijk ook direct gedaan met het overwicht van AZ. De Alkmaarders kwamen in het eerste bedrijf nauwelijks meer voor het doel van PEC Zwolle, maar aan de andere kant kwam Esteban ook niet meer in de problemen. Vlak voor rust was er nog een moment dat de gastheren een strafschop claimden, maar een handsbal van Johansson werd beschouwd als niet opzettelijk door Pieter Vink. Zo bereikten beide ploegen de rust met een stand die in evenwicht was.

Weinig verandering

Na rust veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. Aron Jóhannsson kreeg snel na de hervatting een aardige mogelijkheid namens de ploeg van Van den Brom, zijn inzet was echter zo matig dat Hahn niet eens hoefde in te grijpen. In het vervolg kreeg Becker nog een aardige kans voor PEC Zwolle en tikte Esteban een harde uithaal over het doel. Diep in blessuretijd behoedde de doelman zijn ploeg voor een nederlaag door een afstandsknal van Van Polen naast te tikken. Dit zou echter het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn en was een puntendeling een feit.

Karakteristieken

Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen; Gudelj (c), Ortiz, Dos Santos (69′ Haye), Henriksen; Tankovic, Jóhannsson (77′ Hupperts)

Opstelling PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Lam, Bjelica, Van Hintum; Brama, Drost, Rienstra; Lukoki, Nijland (69′ Becker), Thomas

Gele kaarten: Gouweleeuw, Gudelj (AZ)

(Foto’s Peter Lous en Ed van de Pol | PRO SHOTS)

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

36 Replies to “AZ en PEC Zwolle delen de punten in gelijkwaardige strijd; 1-1”

 1. Kan er mee leven, spel was niet best.

  Esteban Alvarado 5,5
  Mattias Johansson 7
  Simon Poulsen 5
  Jeffrey Gouweleeuw 6
  Derrick Luckassen 6
  Celso Fabián Ortiz Ga. 7
  Markus Henriksen 5
  Dabney dos Santos 5,5
  Muamer Tankovic 5,5
  Nemanja Gudelj 7
  Aron Jóhannsson 5
  Thom Haye 5
  Guus Hupperts 5

   1. Juist de man waar ik het meest ontevreden over ben is Henriksen. Poulsen werd steeds voorbij gelopen door Lukoki en Esteban heeft ons de laatste minuut aan één punt geholpen. vandaar die 5,5.

    1. Maar hij had die bal van Lukoki moeten hebben door de benen komop zeg dat mag gewoon niet. En die bal in de laatste minuut dat was een goeie redding maar dat mag ook als je een keeper bent dan moet je ballen tegen houden en om nou te zeggen dat hij AZ in de wedstrijd heeft gehouden vind ik een beetje ver gaan

  1. Ik vond Luckassen het duidelijk niet hebben deze keer. Was op een gegeven moment zelfs bang dat Hoedt er nog in zou komen. Hem zou ik eerder een 5,5 of 5 geven.

 2. Terecht gelijkspel A.Johansson had een van die grote drie kansen der wel een kunnen in schieten. En Esteban had dat balletje gewoon moeten pakken van Lukoki door de benen dat mag niet als je een keeper bent. op naar Twente dan moeten we toch net iets beter voor de dag komen!

  1. Zeker terecht, vond zelfs dat PEC er vaak veel beter uitkwam dan AZ en ook beter combineerde, vooral via Lukoki. Het is dat bij hun ook vaak de goede eindpass ontbrak en ze wat geluk misten, maar het zag er vaak beter uit dan dat gestuntel van AZ in hun 16 (onzuivere passes, slechte bal-aannames, duel aangaan en vastlopen tussen 4 man)…..

  2. En die bal die hij eruit tikte in de linkerbovenhoek in de laatste minuten, was dat dan geen enorme goeie redding. Menig keeper zal hem erin laten gaan. Geef toe dat ie soms wel vreemd keept, maar toch…

   1. juist tegen een zwolle geef ik Muhren wel het voordeel. sowieso boven Hupperts.. Hupperts is snel maar is meer een vleugelspeler.. in een 4-4-2 komt hij naar mijn mening niet echt aan zijn spel toe.

 3. Heb mij het meest van de wedstrijd zitten irriteren over het aanvalsspel van AZ. Wederom Joansson en Tankovic en Hupperts, 3 spitsen die hopeloos waren. Joansson mag van mij op de transferlijst wat een ongelooflijke kansenverprutser, word doodziek van die paardelul.. Maar heb nog een paardelul gezien vanavond, weer die Vink voor alles een vrije trap tegen AZ. Maar ook onmacht van AZ overtredingen. Wat is dit AZ vreselijk een wisselvallig team. Van de Brom kan er geen stabiliteit in brengen. Esteban voorkwam een verlies van AZ met een hele goeie save, moet ook gezegd worden. Luccassen slecht verdedigt bij die gelijkmaker. En een invaller als Hupperts brengt totaal niets goed, ook een enorme prutser niet balvast. Dit was de kans om gelijk te komen met Feijenoord. Goed voor het AZ imago.

  1. het doelpunt van Zwolle was houdbaar.
   alleen niet voor de grabbelaar.
   ik snap niet hoe ze kunnen zeggen dat hij een punt gered heeft.
   hij heeft er twee gekost.
   zolang Brom deze grabbelaar blijft opstellen zal hij AZ punten blijven kosten.
   ook snap ik niet wat moet Huppers erin.
   waarom geen MUHREN.?
   geef hem maar eens een kans.

  2. Je punten van kritiek:
   – Jóhannsson verprutst kansen
   – Vink
   – Wisselvalligheid
   – Luckassen
   – Hupperts

   Jóhannsson is uit vorm maar hij wordt niet goed gebruikt. Vink floot prima, op de gele kaart van Ortiz na. We hebben een goede serie van 7/8 (?) wedstrijden achter de rug, verliezen een wedstrijd en spelen daarna uit tegen de nummer 4 en dan zijn we oh zo wisselvallig. Luckassen speelde prima maar inderdaad bij de goal niet attent genoeg. Hupperts? Tja wat moet je tegen 3/4 verdedigers? Hij stond daar als enige.

   Zit dus niet zo te zeiken.

   1. Ben je familie van sommige spelers. Jij bent hier nieuw zie ik, en je hebt al grote praatjes hier. Jij kan iemands mening niet accepteren, dus rot op hier op deze site man. Kritiek zal er altijd zijn. Wat kan jij stom ouwehoeren hier zeg. Ga naar korfbal kijken man.

   2. Johansson word inderdaad niet goed gebruikt. is een pure centrum spits en is niet optimaal in een 4-4-2 opstelling. Vink die floot niet goed. gaf corners weg terwijl dat niet zo was en floot meer in het voordeel van zwolle.. Luckassen speelde de eerste helft SLECHT! het doelpunt kwam mede door slecht wegwerken want hij schoot um zo in de voeten bij zwolle.. daarna ook nog eens verkeerd staan waardoor lukoki kon opkomen. en hupperts heeft op heracles na nog niets gebracht het hele seizoen.. hoezo zou hij wat kunnen doen. Haps was daar nog beter geweest!

  1. Absoluut, geen gek resultaat. Veel strijd en de intentie om te winnen. Laatste 5 minuten was even billenknijpen.

 4. NEGATIEF????? ALS JE DE 2DE HELFT STERKER BENT EN NIET SCOORT NA VERSCHILLENDE KANSEN DAN IS GOED???????

 5. Niet ontevreden met 1-1 hoewel als je 0-2 maak het voor Zwolle wel heel lastig wordt.
  Hopelijk speelt Twente tegen AZ zo als ze tegen Heracles speelde dan win je daar. Op naar de Kuip zeg ik.

 6. Begrijp niet, waarom iedere keer Johannsson weer op komt draven. En dan die gelijkmaker. Hou mijn hart vast als Gudelj weggaat.

  1. ze zullen moeten investeren als gudelj weg gaat. dat is niet zo snel op te vangen met wat er nu speelt.

 7. Als Johansson zo blijft spelen (en missen) dan is het niet zo gek om Muhren weer eens te proberen. Hij is m.i. een beter aanspeelpunt,ook in de lucht.
  Met de beweeglijke Berghuis heb je voldoende beweging voorin.
  Tegen Twente lekker compact spelen en de zijkanten goed afdekken.
  Een mannetje die de pases van Engelaar voorkomt en klaar ben je.
  Het moet van Basten toch een keer lukken om de spitsen te leren om die 2 of 3 goede kansen die je altijd krijgt, een keer af te maken?
  Ik heb wel goede hoop dat we van Twente winnen, we moeten ze gewoon afbluffen, zo als met Feyenoord in de eerste helft. (de tweede helft slaan we maar over..)

Comments are closed.