Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

‘AZ en NAC Breda in gesprek over Friday’

Fred Friday zal AZ mogelijk op korte termijn gaan verlaten. NAC Breda is volgens BN DeStem concreet geinteresseerd in de Nigeriaan. De 23-jarige spits kwam twee seizoenen geleden naar Alkmaar maar kon weinig imponeren. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis voor Sparta Rotterdam, maar de doelpunten van Friday konden degradatie niet voorkomen.

Vertrek

Bij terugkomst in de Kaasstad blijkt er echter weinig perspectief voor Friday. ‘Friday heeft wel specifieke kwaliteiten. Hij is goed met zijn rug naar de goal, hij kan scoren, hij loert op het juiste moment. Maar hij is niet iemand die negentig minuten lang werkt voor de ploeg door bijvoorbeeld te helpen bij het druk zetten. Hij zou het wel kunnen, maar het zit niet in zijn systeem. Dat is een inschattingsfout geweest van mij toen ik hem naar AZ haalde’, sprak Huiberts eerder deze week uit in het NHD. Mede daardoor is zijn kans op speeltijd nihil, ondanks het recente vertrek van concurrent Weghorst.

Opvolger

De Bredanaars zouden Friday op huurbasis over willen nemen. In Alkmaar staat de spits nog tot medio 2020 onder contract. Ondertussen oriënteert de technische leiding zich wel op het aantrekken van een extra aanvaller. Dat zal volgens Max Huiberts geen gevestigde naam zijn, maar zal het een speler zijn met groeipotentie die bij het grote publiek niet bekend is. Wordt ongetwijfeld spoedig vervolgd.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com