‘AZ en Man City strijden om Turks talent’

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Oğuz Kağan Güçtekin staat volgens diverse Turkse media in de belangstelling van AZ. De Alkmaarders zouden het 18-jarige talent van Fenerbahçe graag in willen lijven, maar zijn daarin niet de enige. Manchester City zou naar verluidt ook interesse hebben en zijn daarmee een hevige concurrent in de strijd om diens handtekening.  Oğuz Kağan Güçtekin is een linksbenige defensieve middenvelder die ook op verschillende posities in de achterhoede uit de voeten kan.

Jeugdinternational

De jongeling doorliep diverse Turkse jeugdelftallen en speelt zijn wedstrijden komend seizoen normaal gesproken in het tweede elftal van de Turkse grootmacht. Struikelblok zou het contract van de linkspoot kunnen zijn. Güçtekin ligt namelijk nog tot medio 2020 vast in Istanbul waardoor Fenerbahçe een sterke onderhandelingspositie heeft. Het eerste bod uit Alkmaar zou volgens de Turkse media dan ook resoluut van tafel zijn geveegd door de club van Robin van Persie en Gregory van der Wiel.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

8 Reacties

 • Dit is de toekomst of al gaande van het AZ beleid. Jong opleiden of jong kopen, en dan laten debuteren in AZ1, hopen dat ze doorbreken en de interesse genereren van buitenlandse clubs want die in Nederland betalen geen 8 tot 10 miljoen meer voor een speler van AZ.
  Ben benieuwd wat het AZ gaat brengen.

  • je moet wel meegaan wil je serieus genomen worden. dat gebeurt toch ook met bijvoorbeeld merkkleding. het word in Azië voor een zweepslag en 3 pinda’s gefabriceerd en in Europa verkocht voor 300 euro!
   word het in Europa aangeboden voor 3 euro word er geen reet van verkocht. maar omdat het 300 euro kost “moet het wel wat zijn”.

   Er worden in Engeland spelers voor meer verkocht die minder waard zijn. laat Nederland maar naar een gemiddelde toe gaan.. duurder dan scandinavie, belgie etc. maar goedkoper dan spanje, frankrijk en italie. dus wel aantrekkelijk om te shoppen door de grotere competities maar duur genoeg om serieus genomen te worden als voetbal land. En dat ze bij de top3 lopen te janken omdat spelers van AZ en overige te duur zijn.. dat slaat nergens op als je vergelijkbare spelers verkoopt voor 3x zoveel. neem nou die flapdrol de ligt, moet nu ineens veel kosten omdat het een international is. word na 1 eredivisiewedstrijd opgenomen in het nederlands elftal, verkloot nagenoeg alle wedstrijden en is verantwoordelijk voor 90 % van de tegentreffers in de laatste 5 wedstrijden.. maar hee!! het is een international dus ajax kan zo 8 miljoen gaan vragen… belachelijk!

 • Hoe wil je City aftroeven? beter trainingscomplex, mooiere competitie, betere toekomst en meer salaris.. Die gast hoeft alleen maar te vragen wat de plannen voor aankomend seizoen zijn en welke versterkingen daarvoor zijn gehaald en hij is alweer op weg naar de uitgang.

 • Dacht ik even dat het om een linksbuiten ging want met jongens als garcia en Dos Santos is het weer een seizoen lopen ergeren.

 • Ga anders ff de strijd aan met Man City en dat bij een miljonairsclub als Fenerbahce…

  Max doe eens serieus wat of donder achter die Brom

  • Als er niks wordt gekocht is het niet goed en als AZ aan een mogelijk directe versterking wordt gelinkd op een positie die zowel jong als het eerste onderbezet hebben is het ook niet goed.. Beetje schreeuwen, maar weinig inhoudelijk, net zoals je rare profielnaam.

 • Broodje aap verhaal. Huiberts heeft ons verzekerd dat er dit seizoen absoluut niemand bijkomt bij AZ. Er zullen alleen maar spelers verkocht worden!