Wedstrijden

AZ en FC Utrecht in evenwicht na ongekend doelpuntenfestijn: 5-5

AZ-spits Vangelis Pavlidis

AZ heeft vanavond in een waar voetbalgevecht 5-5 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Vangelis Pavlidis had met drie treffers een groot aandeel in de Alkmaarse doelpuntenproductie.

Voorafgaand aan de wedstrijd was een corteo georganiseerd, waarin honderden AZ-fans vanaf het centrum van Alkmaar in een stoet naar het stadion liepen. Ook bij de aftrap lieten de fans zich gelden; op de Molenaar-tribune was een prachtige sfeeractie opgezet door de Ben-Side Loyals.

AZ heeft vanavond in een waar voetbalgevecht 5-5 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Vangelis Pavlidis had met drie treffers een groot aandeel in de Alkmaarse doelpuntenproductie.

Ten opzichte van afgelopen woensdag startte AZ met één wisseling in de basiself. Maxim Dekker mocht ten koste van Zinho Vanheusden starten in het hart van de verdediging. Verder bleef de basis intact, wat betekende dat Mihailovic opnieuw de plek van de geblesseerde De Wit invulde.

Valse start

AZ kende een valse start van de wedstrijd. Nadat Douvikas en Bozdogan al erg gevaarlijk waren voor FC Utrecht, was het in de twaalfde minuut raak voor de bezoekers. Utrecht kwam er via een razendsnelle counter uit. Spits Douvikas vormde het eindstation van de aanval. Vier minuten later werd het tot overmaat van ramp ook nog 0-2. Ryan verwerkte een schot van Booth niet lekker en schoof de bal zo in de voeten van Douvikas. De spits twijfelde niet en schoot zodoende zijn tweede treffer van de avond binnen.

Drie goals in veertien minuten

Drie minuten later was het alweer raak, maar ditmaal voor AZ. Maxim Dekker, die was meegekomen voor de vrije trap, kreeg de bal aangeleverd van Karlsson en schoof deze achter Barkas binnen. Daar bleef het niet bij. Na de aansluitingstreffer bleef het kansen regenen voor de Alkmaarders. Nadat Odgaard en Reijnders allebei al gevaarlijk waren, ramde Pavlidis hard raak via de onderkant van de lat. Maar dat was nog niet alles. Vier minuten later schoot de Griekse spits opnieuw raak. Dit keer op aangeven van Mihailovic. Zodoende poetsten de Alkmaarders in veertien minuten een 0-2 achterstand weg en stond het na 34 minuten spelen al 3-2.

Daar bleef het echter niet bij in de eerste helft. Nick Viergever tekende vier minuten voor het rustsignaal namelijk alweer voor de 3-3. Ook moest AZ nog voor rust haar eerste wissel doorvoeren. Doelpuntenmaker Maxim Dekker moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Zinho Vanheusden.

Bedrijvige tweede helft

Tien minuten na de theepauze was Odgaard enorm dichtbij de 4-3. Op aangeven van Karlsson volleerde hij de bal maar nipt naast. Aan de andere kant van het veld dacht FC Utrecht op 3-4 te komen, maar het doelpunt van Douvikas werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later scoorde Utrecht opnieuw, en dit keer was de treffer wel geldig. Douvikas werkte een voorzet van Booth binnen en tekende zo voor zijn derde treffer van de avond.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong. Invaller Mees de Wit kapte in minuut 70 op aangeven van Reijnders handig een Utrechtse verdediger uit en schoof de 4-4 binnen. Drie minuten later kwam AZ twee keer goed weg van een nieuwe achterstand. Eerst kopte Van der Hoorn op de paal en een moment later krulde Boussaid de bal maar net over het Alkmaarse doel.

AZ maar kort op voorsprong

Aan de andere kant van het veld was het wél raak. Vangelis Pavlidis kreeg de bal strak voorgetrokken van Mees de Wit en schoof deze beheerst achter Barkas. Daarmee tekende hij voor zijn derde treffer van de avond. AZ kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want twee minuten later lag de bal alweer in het netje van Mathew Ryan. Sander van der Streek kopte de bal over de uitkomende goalie heen en maakte zo de 5-5. Kort voor het laatste fluitsignaal was AZ nog twee keer gevaarlijk via Karlsson en Reijnders, maar dat mocht niet baten.

Karakteristieken

Doelpunten: 12′ Douvikas 0-1, 16′ Douvikas 0-2, 20′ Dekker 1-2, 31′ Pavlidis 2-2, 34′ Pavlidis 3-2, 41′ Viergever 3-3, 65′ Douvikas 3-4, 70′ M. de Wit 4-4, 79′ Pavlidis 5-4, 81′ Van der Streek 5-5

AZ: Ryan; Kerkez (60′ M. de Wit), Dekker (44′ Vanheusden), Hatzidiakos, Sugawara; Clasie (a), Reijnders, Mihailovic (60′ Barasi); Karlsson, Pavlidis, Odgaard (89′ Van Brederode)

FC Utrecht: Barkas; Viergever (a), Sagnan, Van der Hoorn, Klaiber (84′ Ter Avest); Toornstra, Bozdogan, Van der Streek; Boussaid (80′ Fernandes), Douvikas, Booth

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %