Wedstrijden

AZ en Cambuur delen na oersaai duel de punten

AZ is vanavond niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Cambuur. In Alkmaar kreeg de ploeg van Jansen wel de beste en meeste kansen, maar het was zo minimaal dat een doelpuntloze remise geen vreemd resultaat was. 

AZ is vanavond niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Cambuur. In Alkmaar kreeg de ploeg van Jansen wel de beste en meeste kansen, maar het was zo minimaal dat een doelpuntloze remise geen vreemd resultaat was. 

De eerste helft was er niet eentje om over naar huis te schrijven. AZ speelde slordig en wist Cambuur eigenlijk geen moment in de problemen te brengen. Eenmaal werden de Alkmaarders gevaarlijk middels Evjen, maar dat was het eigenlijk. Aan de andere kant hoefde Vindahl zich ook niet overmatig in te spannen.

Na de thee schroefde AZ het tempo op, zonder daarbij tot veel grote kansen te komen. De Wit werd twee keer goed bediend van de zijkant, maar zag zijn inzet beide keren naast gaan. Aan de andere kant redde Vindahl knap op een laag schot van Breij.

In het laatste half uur voerde AZ de druk op en kreeg Oosting een kans nadat Gudmundsson hem knap vrijspeelde. De grootste mogelijkheid was echter voor De  Wit. Na een voorzet van Sugawara leek de middenvelder de bal in tweede instantie binnen te kunnen koppen, maar met uiterste reflex voorkwam Stevens een treffer. Het zou tevens het laatste serieuze wapenfeit van de wedstrijd zijn.

Karakteristieken

Doelpunten: 

Gele kaarten: Sylla (SC Cambuur)

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Witry, Beukema, Wijndal (c); Midtsjø, De Wit, Clasie; Evjen (65′ Gudmundsson), Pavlidis (65′ Oosting), Karlsson

Opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch (74′ Tol), Schouten, Sylla (58′ Gullit); Jacobs, Paulissen, Maulun (85′ Ter Heide); Doodeman (58′ Breij), Uldrikis, Joosten (74′ Kiss)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    0 %