Wedstrijden

AZ en Augsburg delen de punten: 1-1

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft zojuist met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Augsburg. In de eerste helft traden de Alkmaarders aan met veel reserves en waren de Duitsers duidelijk de beste ploeg. De achterstand door een treffer van Usami was dan ook een logisch gevolg. Na de pauze stuurde Van den Brom zijn sterkste elf het veld in en waren de rollen omgedraaid. Wout Weghorst scoorde na een uur de gelijkmaker. Ron Vlaar (blessure) en Ridgeciano Haps (rust) deden niet mee.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Augsburg deelde de lakens uit en AZ kwam bijna niet in het stuk voor. Slechts eenmaal werden de Alkmaarders gevaarlijk na een combinatie tussen  Bel Hassani en Til, al zou dat niet tot een doelpoging leiden. Heel verrassend was het dan ook niet dat de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw op voorsprong kwam. Na zeer matig uitverdedigen wist Usami uiteindelijk bij de tweede paal binnen te tikken.

Gelijkmaker

Na de rust was het een stuk leuker en beter. Ditmaal waren het de mannen van Van den Brom die het heft in handen hadden en bij vlagen zeer aardig voetbal lieten zien. Wout Weghorst was vlak na de hervatting direct dichtbij de gelijkmaker. Op aangeven van Robert Mühren vond de spits echter de doelman op zijn weg. Niet veel later kon Weghorst dan toch juichen. Alireza Jahanbakhsh zette de aanvaller vrij voor de keeper, waarna Weghorst koelbloedig afrondde. Aan de andere kant lukte het de Duitsers niet om een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie. Met name Derrick Luckassen speelde centraal achterin een dijk van een wedstrijd en was niet te passeren.

Na de gelijkmaker bleef AZ op jacht gaan naar de zege en kwam het middels een ziedend schot van Jahanbakhsh dichtbij een voorsprong. De aanvaller uit Iran vond echter de vuisten van de keeper op zijn weg. Veel meer kansen waren er in het vervolg van de wedstrijd niet meer te noteren, met een gelijkspel als logisch gevolg. Op basis van beide helften een terechte uitslag van deze krachtmeting. Gezien de tweede helft lijken de Alkmaarders klaar voor het treffen met Go Ahead Eagles van volgende week.

Karakteristieken

Doelpunten: 21′ Usami 0-1, 60′ Weghorst 1-1

Opstelling AZ eerste helft: Olij; Lewis, Van Eijden (30′ Van der Linden), Hatzidiakos, Schouten; Van Overeem, Til, Bel Hassani; Garcia, Friday, Dos Santos

Opstelling AZ tweede helft: Rochet; Johansson, Luckassen, Wuytens, Wijndal; Seuntjens, Mühren, Rienstra; Jahanbakhsh, Weghorst, Tankovic

Foto’s: Pro Shots | Ed van de Pol

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com