AZ in eigen huis verdiend langs Malaga

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft zojuist volledig terecht in het eigen stadion gewonnen van Malaga. De Alkmaarders speelden een verdienstelijke eerste helft maar wisten pas na rust het verschil te maken. Via fraaie treffers van Ouwejan, Van Overeem en Seuntjens werd het overwicht in doelpunten uitgedrukt. Ondanks de vele wisselingen in de tweede helft lieten de manschappen van Van den Brom zien over voldoende potentie te beschikken. Komende zaterdag wacht de volgende krachtmeting tegen Cambuur Leeuwarden op het sportpark aan de Kalverhoek.

De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd. Zeker in de eerste twintig minuten werd Malaga afgejaagd en kwamen de Spanjaarden nauwelijks van eigen helft. Veel kansen leverde dat overigens niet op. Jahanbakhsh probeerde het met een volley van buiten de zestien, maar zijn poging vormde geen gevaar. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de bezoekers ook wat beter in de wedstrijd en kreeg Malaga zowaar wat kansen. Bizot moest twee keer handelend optreden maar wist zijn doel schoon te houden.

Doelpunt

Na de onderbreking was de eerste grote kans voor AZ, Jahanbakhsh zag zijn poging in de korte hoek echter gekeerd worden door Gonen. Na een periode van betrekkelijke rust kwamen de Alkmaarders na ruim een uur spelen op voorsprong. Van Overeem, Til en Ouwejan combineerden op fraaie wijze door de Spaanse defensie, waarna laatstgenoemde alleen opdook voor doelman Gonen. De linksback faalde niet en schoot in de korte hoek beheerst binnen.

Beslissing

Het verzet van de Spanjaarden was hierna gebroken en de ploeg van Van den Brom deed er niet lang over om de 2-0 te maken. Na een lange bal van achteruit belandde de bal aan de rechterkant bij de net ingevallen Mats Seuntjens. De middenvelder legde de bal panklaar voor Van Overeem, die de bal makkelijk binnen kon lopen. Fred Friday kwam hierna binnen de lijnen en kon binnen een minuut al raak schieten. Na een fraaie actie vond hij echter de keeper op zijn weg. In slotfase vonden er vervolgens vele wisselingen plaats maar AZ bleef bij vlagen goed combineren. Het slotakkoord was voor Mats Seuntjens. De middenvelder werd diep gestuurd door Owen Wijndal en schoot de bal via de keeper en de onderkant van de lat binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 65′ Ouwejan 1-0, 70′ Van Overeem 2-0, 86′ Seuntjens 3-0

Gele kaarten: Carlos (Malaga) Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (c) (77′ Van Eijden), Wuytens, Ouwejan (77′ Wijndal); Til (65′ Seuntjens), Vejinovic (65′ Koopmeiners), Van Overeem (77′ Helmer); Jahanbakhsh (65′ Dos Santos), Weghorst (71′ Friday), Stengs

Opstelling Malaga: Roberto; Hernandez, Kuzmanovic, Juankar, Baston, Cifo, Keko, Baysse, Adrian, Mula, Tajti

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com