Wedstrijden

AZ in eigen huis verdiend langs Malaga

AZ heeft zojuist volledig terecht in het eigen stadion gewonnen van Malaga. De Alkmaarders speelden een verdienstelijke eerste helft maar wisten pas na rust het verschil te maken. Via fraaie treffers van Ouwejan, Van Overeem en Seuntjens werd het overwicht in doelpunten uitgedrukt. Ondanks de vele wisselingen in de tweede helft lieten de manschappen van Van den Brom zien over voldoende potentie te beschikken. Komende zaterdag wacht de volgende krachtmeting tegen Cambuur Leeuwarden op het sportpark aan de Kalverhoek.

De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd. Zeker in de eerste twintig minuten werd Malaga afgejaagd en kwamen de Spanjaarden nauwelijks van eigen helft. Veel kansen leverde dat overigens niet op. Jahanbakhsh probeerde het met een volley van buiten de zestien, maar zijn poging vormde geen gevaar. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de bezoekers ook wat beter in de wedstrijd en kreeg Malaga zowaar wat kansen. Bizot moest twee keer handelend optreden maar wist zijn doel schoon te houden.

Doelpunt

Na de onderbreking was de eerste grote kans voor AZ, Jahanbakhsh zag zijn poging in de korte hoek echter gekeerd worden door Gonen. Na een periode van betrekkelijke rust kwamen de Alkmaarders na ruim een uur spelen op voorsprong. Van Overeem, Til en Ouwejan combineerden op fraaie wijze door de Spaanse defensie, waarna laatstgenoemde alleen opdook voor doelman Gonen. De linksback faalde niet en schoot in de korte hoek beheerst binnen.

Beslissing

Het verzet van de Spanjaarden was hierna gebroken en de ploeg van Van den Brom deed er niet lang over om de 2-0 te maken. Na een lange bal van achteruit belandde de bal aan de rechterkant bij de net ingevallen Mats Seuntjens. De middenvelder legde de bal panklaar voor Van Overeem, die de bal makkelijk binnen kon lopen. Fred Friday kwam hierna binnen de lijnen en kon binnen een minuut al raak schieten. Na een fraaie actie vond hij echter de keeper op zijn weg. In slotfase vonden er vervolgens vele wisselingen plaats maar AZ bleef bij vlagen goed combineren. Het slotakkoord was voor Mats Seuntjens. De middenvelder werd diep gestuurd door Owen Wijndal en schoot de bal via de keeper en de onderkant van de lat binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 65′ Ouwejan 1-0, 70′ Van Overeem 2-0, 86′ Seuntjens 3-0

Gele kaarten: Carlos (Malaga) Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (c) (77′ Van Eijden), Wuytens, Ouwejan (77′ Wijndal); Til (65′ Seuntjens), Vejinovic (65′ Koopmeiners), Van Overeem (77′ Helmer); Jahanbakhsh (65′ Dos Santos), Weghorst (71′ Friday), Stengs

Opstelling Malaga: Roberto; Hernandez, Kuzmanovic, Juankar, Baston, Cifo, Keko, Baysse, Adrian, Mula, Tajti

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

  12 Comments

  1. Leuke 2e helft saaie 1e helft.

   1. Zat je zeker de eerste 20 minuten met je mobiel te spelen. Dat was het sterkste stuk.van AZ in deze wedstrijd.

  2. Gevoel van winnen vasthouden en lekker zo doorgaan. Een middenveld met alleen eigen opgeleide spelers klinkt ook goed!

  3. Je ziet de hand van Arne Slot duidelijk terug in de positieve spelopvatting.
   Koopmeiners (groot talent) en Svensson speelden een prima wedstrijd.

  4. Zeker positieve avond. Er is de wil, veel minder balletjes breed en bovenal plezier. Veijnovic nadrukkelijk aanwezig, maar vond ik niet overtuigen nog. Veel foute passes. Koopmeiners leuke voetballer. Voorspelling dat het een aantrekkelijk seizoen kan worden, met vallen en opstaan, dat wel.

  5. 1e deel 1e helft leuk voetbal, 2e deel minder. 2e helft had Malaga niets in te brengen. Mooi te zien dat de jeugd hun kansen pakt. Veel talent aanwezig, goed te zien dat de jeugdopleiding zijn vruchten begint af te werpen. Alireza lekker op links.

  6. Leuk aanvallend voetbal gezien maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het spel en de weerstand van Malaga wel erg pover was. Eindelijk weer eens iemand bij AZ die een corner kan nemen dankzij Vejinovic. Zulke corners hebben we sinds Rasmus Elm niet meer gezien bij AZ (Stengs probeerde het één keer maar faalde hopeloos). En ook Friday viel prima in en scoorde bijna na een prachtige actie. Hij heeft 3x zoveel techniek als onze noeste werker Weghorst die helaas onzichtbaar was.

  7. leek wel alsof ze tegen psv speelde. wat een blok daar voor de 16 bij malaga.. speelde een oefenpot alsof ze een Europese finale speelde. Van de kant van AZ was het goed, alleen het (gedeeltelijk) inzakken na de 2-0 vond ik jammer. voor hetzelfde geldt prikken ze er wel eentje in en heb je weer een open wedstrijd.

  8. Wat ik goed vind is dat nu in voorbereiding tenminste tegen waardige tegenstanders gespeeld wordt. Niet tegen een fc bal op het dak maar tegen Malaga, Panatinaikos. Vorig seizoen had je alleen maar van die matige oefenpotjes tegen voornamelijk amateurs en JL clubs. Leuk voor de boys dit. Knappe overwinning.

   1. Helemaal mee eens. Winnen van clubs als Brugge en Malaga en een goede pot spelen tegen Olympiakos geeft de spelers vertrouwen in zichzelf en het systeem. Volgende week donderdag weer tegen Udinese.

  9. Seuntjes viel goed in zeg! Goede loop acties, assist en goal! Vol houden dit

  10. Wanneer zou Az- Udinese plaats moeten vinden? Op de AZ.nl staat het ook niet. Of is het top secret

  Comments are closed.

  Ook interessant