Wedstrijden

AZ eenvoudig langs Top Oss

AZ heeft vanavond een relatief eenvoudige overwinning geboekt op Top Oss. In Epe waren de Alkmaarders met 3-0 te sterk door doelpunten van Dani de Wit (tweemaal) en Ernest Poku. 

De ploeg van Jansen trad in Gelderland aan zonder Jesper Karlsson en Myron Boadu, terwijl Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Owen Wijndal nog mogen genieten van hun vakantie. Hierdoor speelde Jelle Duin in de spits, Oosting vanaf links en droeg Jordy Clasie de aanvoerdersband.

Na een afgekeurde goal van Duin opende De Wit na twaalf minuten de score. De middenvelder schoot raak op aangeven van Thijs Oosting. De middenvelder was buiten zijn goal nog tweemaal gevaarlijk, maar zag zijn stift via een tegenstander naast gaan en raakte niet veel later op aangeven van Stengs de paal.

In de tweede helft verdubbelden de Alkmaarders rap hun voorsprong. De net ingevallen Ernest Poku had maar twee minuten nodig om een voorzet van Zakaria Aboukhlal tot doelpunt te promoveren. Laatstgenoemde zag halverwege het tweede bedrijf ook een treffer afgekeurd worden, maar niet veel later maakte Dani de Wit er alsnog 3-0 van. Dat bleek tevens de eindstand.

Opstelling AZ: Verhulst (45′ Reus); Hatzidiakos (60′ De Wit), Beukema (35′ Sugawara), Martins Indi (60′ Beukema), Gullit (60′ Berkhout); Clasie (c) (60′ Reijnders), De Wit (35′ Evjen), Reijnders (35′ P. Koopmeiners); Stengs (60′ Oosting), Duin (45′ Poku), Oosting (35′ Aboukhlal)

Foto: Pro Shots | Remko Kool

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant