19-09-2020: AZ - HNK Rijeka Europa League 2020-2021 L-R Teun Koopmeiners of AZ Alkmaar, Owen Wijndal of AZ Alkmaar
Europees VoetbalWedstrijden

AZ een paar maatjes te groot voor Rijeka

AZ heeft zojuist een zeer comfortabele overwinning geboekt op HNK Rijeka, de Alkmaarders wonnen met maar liefst 4-1 in de tweede wedstrijd in de Europa League. De wedstrijd die uiteraard zonder publiek werd gespeeld werd tijdens de eerste helft nog fraai opgeleukt met een vuurwerkactie van de Ben-Side van buiten het stadion om de mannen een hart onder de riem te steken.

Comfortabele eerste helft

AZ begon zoals bijna traditioneel dit seizoen weer met goed voetballen in de eerste helft en kreeg in de 7e minuut een strafschop na een overtreding op Dani de Wit, die werd neergehaald na een fantastische lange bal van Pantelis Hatzidiakos. Teun Koopmeiners mocht aanleggen en schoot de bal simpel binnen door het midden (1-0).

Na het doelpunt volgde een korte fase waarin Rijeka op zoek ging naar het doel en dat resulteerde in één echt goede kans, die knap uit het doel werd gehaald door Marco Bizot. In de 21e minuut was het wel weer raak voor AZ, Albert Gudmundsson werd prachtig weggestuurd door Fredrik Midtsjø en schoot zeer beheerst binnen (2-0). Wat verder vooral opviel was het ongekende aanstellerige gedoe van de Kroaten, die AZ met hun theater zeker twee gele kaarten wisten aan te naaien.

AZ zet door!

Vlak na rust was het al weer snel raak, ditmaal was het Jesper Karlsson die raak schoot op de tweede assist van Midtsjø. De Zweed bleef zeer rustig voor de goal en schoot beheerst binnen (3-0). In de 60e minuut viel de 4-0 voor AZ en de aanval die er aan vooraf ging was prachtig. Calvin Stengs speelde de bal diep op links richting Teun Koopmeiners die de bal vanaf de zijlijn in één keer hard voorlangs speelde richting Albert Gudmundsson die zijn voet alleen nog maar tegen de bal hoefde zetten.

Na 72 minuten deden de Kroaten wel iets terug, aanvaller Kulenović scoorde de 4-1 na een lange bal van achteruit. AZ had zichzelf daarvoor en daarna overigens al moeten belonen met meer doelpunten, maar in de goede aanvallen vergat Gudmundsson zichzelf tot twee maal toe te belonen met zijn derde doelpunt. AZ kreeg in de laatste 10 minuten nog kansen op meer, maar de scherpte was er richting het einde wel vanaf, terwijl Rijeka nog één keer dichtbij was.

Koploper in de poule

Vlak voor tijd maakten zowel Maxim Gullit en Yusuf Barası hun debuut bij AZ1 en maakten daarmee de Alkmaarse feestavond bijna compleet. Bijna, want het laatste leuke feitje van de avond kwam uit Sociedad, waar Napoli met 0-1 wist te winnen. Door deze uitslag staat na twee wedstrijden stijf bovenaan in de poule en laat het ook Nederland weer zien wie de punten pakt voor ons land in Europees verband.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant