Supporterszaken

AZ druk bezig met uitbreiding van safe standing

De ‘safe standing’-vakken W en X1 in het AFAS Stadion winnen flink aan populariteit. Met maar liefst 629 supporters op de wachtlijst voor deze vakken, is AZ nu bezig om de mogelijkheden voor uitbreiding te verkennen.

De eerste ‘safe standing’-plaatsen in het stadion werden in 2020 op W en X1 doorgevoerd. Sindsdien is de vraag naar deze plekken elk seizoen toegenomen, wat in april tot het instellen van een wachtlijst leidde.

Veiligheid voorop

De enorme vraag naar plekken in de W en X1 secties heeft echter geleid tot veiligheidsproblemen, met supporters die plaatsnemen op deze plekken zonder het juiste kaartje. De mogelijke uitbreiding van ‘safe standing’ zou deze overbevolking moeten verminderen. Daarnaast worden er andere aanpassingen overwogen om de toegangscontrole tot deze tribunes te verbeteren. Supporters met kaartjes voor andere vakken zullen geen toegang meer hebben tot de ‘safe standing’-secties.

Uitbreiding in het vizier

AZ onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de ‘safe standing’-secties al in het seizoen 2023-2024 uit te breiden. Het is de verwachting dat er de komende weken, maar uiterlijk op 24 mei, een definitieve beslissing wordt genomen over deze mogelijke uitbreiding. Mocht de uitbreiding doorgaan, dan wordt Vak V volledig omgezet naar ‘safe standing’-plaatsen.

Door V om te vormen tot ‘safe standing’, kan er een aaneengesloten en controleerbare ‘safe standing’-zone worden gecreëerd met de Van der Ben-tribune. De capaciteit van vak V zou volledig kunnen voldoen aan de vraag naar ‘safe standing’-plaatsen. Seizoenkaarthouders van vak V hebben persoonlijke informatie ontvangen en zullen als eersten op de hoogte worden gebracht van eventuele ontwikkelingen.

Seizoenkaartverlenging

Andere seizoenkaarthouders kunnen binnenkort hun seizoenkaart verlengen. Voor de mensen in vak V is dit voorlopig echter nog niet mogelijk vanwege de mogelijke uitbreiding. Hun seizoenkaarten worden ‘bevroren’ totdat er een beslissing is genomen over vak V. Mocht er een verplaatsing plaatsvinden, dan krijgen de mensen in vak V voorrang bij het kiezen van een nieuwe plek in het AFAS Stadion.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %