Ingezonden

‘AZ dreigt belangrijke spelers te verliezen’

De winterse transferperiode komt eraan en daarmee komen de AZ transfergeruchten weer op gang. De ploeg uit Alkmaar presteert onder trainer Pascal Jansen naar behoren in de Eredivisie, maar de technische staf kijkt altijd naar nieuwe spelers. Ook kunnen er zomaar belangrijke spelers vertrekken.

De winterse transferperiode komt eraan en daarmee komen de AZ transfergeruchten weer op gang. De ploeg uit Alkmaar presteert onder trainer Pascal Jansen naar behoren in de Eredivisie, maar de technische staf kijkt altijd naar nieuwe spelers. Ook kunnen er zomaar belangrijke spelers vertrekken.

AZ staat halverwege het seizoen op de vierde plek met slechts vier punten achterstand op koploper Feyenoord. De club heeft eindelijk afgerekend met het top 3-syndroom. AZ zou niet kunnen winnen van de traditionele topclubs en daardoor niet meedoen om de prijzen. Dit seizoen wonnen de Alkmaarders echter al van Ajax en PSV. Mensen die wedden op sport hadden hierover graag wedtips gehad om veel geld te verdienen.

AZ nieuws transfers

Bij het hervatten van de Eredivisie, na het WK voetbal, hoopt AZ dezelfde selectie op de been te brengen. Het toernooi zal weinig effect hebben op de AZ transfergeruchten, aangezien geen van de AZ-spelers actief is in Qatar, maar verschillende spelers stonden eerder wel in de belangstelling. De kans bestaat dat clubs in de winter opnieuw bij AZ aankloppen.

Het laatste AZ transfernieuws

Milos Kerkez maakt dit seizoen een uitstekende indruk en is opgevallen bij de scouts van Lazio Roma. Volgens de journalist Nicolò Schira staat de linksback in de belangstelling van de Italiaanse clubs en zou AZ binnenkort een aanbieding van Rome kunnen verwachten.

Jesper Karlsson wilde afgelopen zomer al vertrekken. De buitenspeler stond in de belangstelling van Celta de Vigo en Bournemouth, die bereid waren om vijftien miljoen euro op tafel te leggen. Ook werd Karlsson in verband gebracht met PSV, dat in hem een opvolger zag van Cody Gakpo. AZ liet Karlsson echter niet gaan omdat hij nog een contract heeft tot 2026. Nieuw transfernieuws over AZ en Karlsson is deze winter echter niet uitgesloten.

Ook Dani de Wit was in de zomer dichtbij een vertrek uit Alkmaar. Union Berlin had vergaande interesse in de middenvelder. Met nog twee jaar contract was het voor AZ een goed moment om te cashen, maar Union wilde niet aan de vraagprijs van achttien miljoen euro voldoen. Het is de vraag of De Wit het ziet zitten om in de midden in het seizoen naar een andere club te vertrekken, maar het is duidelijk dat hij er goed op staat bij de scouts in Europa. Een transfer naar een andere club in Nederland is uitgesloten.

Vangelis Pavlidis staat volgens Griekse media in de belangstelling van Hertha BSC. De club uit Berlijn presteert niet naar behoren in de Bundesliga en wil zich voorzien van nieuwe aanvallende impulsen. Pavlidis scoorde vorig seizoen achttien keer in de Eredivisie. AZ wil hem liever niet kwijt in de winter en zal een hogere transfersom vragen van minimaal 20 miljoen.

AZ geruchten aankopen

Het laatste AZ transfernieuws zou dus zomaar kunnen gaan om een vertrek van Kerkez, Karlsson, De Wit of Vangelis Pavlidis. Maar er zijn ook AZ geruchten over spelers die gekocht kunnen gaan worden. De scouts van AZ hebben namelijk melding gemaakt van een groot talent in Brazilië genaamd Jeffinho. De aanvaller van Botafogo heeft met zijn spel de  aandacht getrokken van meerdere clubs in Europa. AZ zou één van de geïnteresseerden zijn.

Eerder werd ook Djordje Mihailovic genoemd als mogelijke aankoop voor AZ. De middenvelder van Montreal kan op het middenveld de concurrentie aangaan met Dani de Wit of hem opvolgen bij een transfer. Mihalovic is een creatieve en aanvallende middenvelder die zes interlands speelde voor de Verenigde Staten. Op het WK in Qatar is hij er niet bij, wat voor AZ gunstig is aangezien zijn transfersom dan niet door het dak gaat.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %