Wedstrijden

AZ door eigen toedoen onderuit tegen Feyenoord

AZ is de ongeslagen status en de koppositie in de eredivisie kwijt.  Odgaard bracht de gastheren met een kopbal aan de leiding, waarna Kökcü vanaf de stip de stand in evenwicht bracht. Szymanski bracht de Rotterdammers in de tweede helft aan de leiding na een blunder van Verhulst, waarna Danilo het duel tien minuten voor tijd in het slot gooide. 

De eerste helft was redelijk in evenwicht. Beide ploegen kregen een aantal kansjes, waarbij Karlsson als eerste gevaarlijk was. De buitenspeler zag zijn inzet echter naast zeilen. Aan de andere kant kwam AZ niet veel later goed weg toen Szymanski de paal raakte met een schot van afstand.

Odgaard

Het zouden uiteindelijk de Alkmaarders zijn die halverwege de eerste helft de score wisten te openen. Hatzidiakos vond met zijn voorzet het hoofd van Odgaard, die vervolgens boven Trauner uittorende en de openingstreffer maakte.

Lang kon de ploeg van Pascal Jansen niet genieten van de voorsprong. Na balverlies van Hatzidiakos moest Beukema aan de noodrem trekken door Gimenez in het strafschopgebied neer te halen. Kökcü ging achter de bal staan en schoot de gelijkmaker binnen.

Verhulst

In de tweede helft leken de gastheren aan de leiding te komen, maar het doelpunt van Dani de Wit werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Niet veel later kwamen de bezoekers op voorsprong, al kregen ze daarbij wel hulp van Verhulst. De doelman zag het schot van de Pool recht op zich af komen, maar tastte vervolgens volledig mis en zag de inzet via zijn handschoenen het doel in ploffen.

AZ was het hierna even kwijt maar herpakte zich het laatste kwartier. De thuisploeg drong Feyenoord ver terug op eigen helft, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. De Rotterdammers loerden op de counter en zagen dat tien minuten voor tijd beloond worden door een knal in de kruising van Danilo. De wedstrijd was hiermee beslist en de nederlaag een feit.

Karakteristieken

Doelpunten: 26′ Odgaard 1-0, 31′ Kökcü (strafschop) 1-1, 55′ Szymanski 1-2, 83′ Danilo 1-3

Gele kaarten: Clasie (AZ) Trauner, Kökcü (Feyenoord)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez; Reijnders, D. de Wit, Clasie (c); Sugawara (69′ Lahdo), Odgaard (74′ Bazoer), Karlsson (69′ Van Brederode)

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner (c), Rasmussen, Hancko (65′ Lopez); Timber (85′ Wieffer), Kökcü, Geertruida; Szymanski (85′ Wahlemark), Gimenez (75′ Danilo), Dilrosun (85′ Jahanbakhsh)

Foto: Pro Shots | Stanley Gontha

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %