AZ heeft zich volgens de Stentor in Zwolle gemeld om Philippe Sandler over te nemen van PEC. Volgens het medium waren de Alkmaarders afgelopen maand bereid om liefst twee miljoen euro op tafel te leggen voor de verdediger. Ook zouden enkele overbodige spelers zijn aangeboden om de overstap te maken naar Overijssel. PEC Zwolle heeft het bod echter resoluut van tafel gewezen. De club wil de succesformatie van de eerste seizoenshelft intact houden en geen spelers van de hand doen.

Zoektocht

Wellicht keert AZ later deze transferwindow terug met een nieuw bod. Wel lijkt inmiddels duidelijk dat de Alkmaarders bezig zijn om een centrale verdediger naar de Kaasstad te halen. Eerder werd de club in het geruchtencircuit, voor wat het waard is, al gelinkt aan Ryan Donk en Samir Memišević. Sandler speelde vorig seizoen al zeven wedstrijden in de hoofdmacht van Zwolle, waar hij dit jaar definitief is doorgebroken. De 20-jarige Amsterdammer herstelt op dit moment van een breuk in het sleutelbeen.

[Foto: Jasper Ruhe / Pro Shots]

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

19 Replies to “‘AZ doet miljoenenbod op Sandler’”

   1. Met net 18 wedstrijden op Eredivisie niveau hoop geld misschien wel teveel. Dit is het resultaat van de transfergekte. PEC hoopt natuurlijk op hetzelfde senario als perr shuurs, Rick van Drongelen..

    1. Gewoon niet doen. Voor 2 Mio heb je wel ergens een Goede Scandi van jaar of 23-24.
     2 Mio voor een 20 jarige vind ik echt te veel. Dan zou hij echt zoveel beter moeten zijn dan de jeugd die eraan zit te komen.

     1. Zo denk ik er ook over, twee miljoen is teveel. Gewoon een breekijzer uit Scandinavië halen of die gasten van de jeugd de kans geven .

     2. Probleem is wel dat de spoeling bij AZ erg dun is. Vlaar wandelt stilletjes naar de uitgang (einde carrière), vd Eijden komt niet meer in de plannen voor, Van Rhijn is door de mand gevallen en vanuit de jeugd breekt er niemand door. Hatzidiakos is zeker niet foutloos, evenals Wuytens. Daarnaast mag deze jongen ook gewoon bij Jong AZ. Ook daar moeten we ons zien te handhaven…

     3. Waarom en wanneer is van Rhijn ‘door de mand gevallen’ dan?
      Klopt wel dat de spoeling erg dun is en er geen gelijkwaardige vervangers op de bank zitten, dat is een probleem bij schorsingen, blessures en vermoeidheid (2e seizoenshelft). Er moet dus echt wel wat (ervaring) bij dit team willen we ons handhaven bovenin!

     4. Fortuna uit voor de beker? 2x keihard afgetroefd op JP league niveau. Daarnaast niet echt een impuls gebleken voor Jong AZ. Als je een niveau lager niet met kop en schouders boven de rest uit steekt dan heb je in AZ 1 niet zoveel te zoeken.

     5. Okay, als we AZ-ers gaan afrekenen op een paar fouten in een paar wedstrijden….. dan blijft er nagenoeg niemand meer over!
      Dos Santos mocht bijna een jaar bij AZ1 invallen (zijn speelwijze is je bekend?), Hatzidiakos heeft een aantal cruciale fouten gemaakt, Wuytens ook, Seuntjes ook, van Overeem ook, Svensson ook, Koopmeiners ook etc…
      iedereen maar wegdoen? Of te wel je stelling is gebaseerd op niks.
      Ik zie van Rhijn graag bij de selectie, al is het alleen maar vanwege zijn leeftijd en ervaring, geef ‘m wat speeltijd bij AZ1, is het niks, dan doei. Simpel.

     6. 2 Mio voor een speler die bij Jong moet spelen vind ik wat duur. Voor 2 Mio MOET je een speler hebben die er METEEN staat. van Rhijn kun je wellicht verder laten spelen bij Jong en op de bank, want is prima back up.

      Maar zoals gezegd, voor dat geld heb je een rijpere Scandi.

  1. AZ heeft het ws wel goed gezien net als bij die vele andere aankopen zoals Midsjo en Alireza ed die ook een paar miljoen kosten en het geld meer dan waard zijn!

 1. Hopelijk kijken ze ook nog naar een linksbuiten want als er een schakel in dit elftal ontbreekt dan is het wel de linksbuitenpositie, die altijd noodgedwongen door middenvelders wordt ingevuld en zelden echt voldoet.

 2. Heel goed van AZ om de verdediging te versterken.
  Want daar ligt de prioriteit.
  Een goed gebouw of goed elftal begint altijd met een stevig fundament.
  En vandaaruit bouw je verder.

 3. het is zeker een speler met potentie en is tevens sterk in de opbouw, maar blijft altijd een gok. om 2 miljoen én andere spelers aan te bieden vind ik wel veel, neem aan dat de prijs omlaag gaat als beide spelers (bel Hassani en v Eijden) in de deal betrokken worden? PEC kan wel de poot stijf houden en roepen dat ze niet hoeven te verkopen maar het blijft gewoon een feit dat ze het geld best kunnen gebruiken in Zwolle. maar goed, misschien verwachten ze te cashen voor Mokhtar en/of Seymak.

  1. Contract Mokhtar en Saymak loopt juni 2018 af en verlengen willen ze niet. Die lopen zo gratis de deur uit, ter verduidelijking, ik zit niet op die 2 te wachten. Teveel op zichzelf gericht, geen echte teamspelers.

 4. Met een paar ton daarvan kan Zwolle lekker een normale grasmat in het stadion leggen, totdat gebeurt kunnen ze het geld GOED gebruiken

 5. Ik denk dat AZ Moktar van Zwolle beter kan gebruiken gezien de linksbuiten positie maar niet goed kan worden ingevuld door louter middenvelders die er te kort schieten Dos Santos, Overeem, Helmer, Seuntjes

 6. AZ gooit dus onder andere Rens van der Eijden in de strijd. Maar ik hoor dat PEC Zwolle helemaal niet zit te wachten op van der Eijden. Die hebben liever Guus Til. Van der Eijden wordt dit jaar alweer 30 en dat wordt dan een verdediger zonder restwaarde voor een eventuele nieuwe club. Ik bedoel hiermee dat een nieuwe club voor van der Eijden nooit meer wat aan hem kan verdienden als ze hem eerst zelf 2 jaar onder contract hebben staan. Wie betaalt er immers daarna nog veel geld voor een middelmatige verdediger boven de 30 jaar.

  Ik durf te stellen dat PEC Zwolle misschien wel net zo goed is als AZ dit seizoen. Alleen AZ heeft een vele bredere selectie en meer kwaliteit in de nummers 12 t/m 20.

Comments are closed.