Wedstrijden

AZ derde na overwinning op Willem II

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft zojuist een uiteindelijk benauwde zege op Willem II geboekt. In Alkmaar was de thuisploeg veel beter, maar bracht het zichzelf nog onnodig in de problemen. Ben Rienstra kopte zijn broodheer halverwege de eerste helft op achterstand, waarna Alireza Jahanbakhsh vanaf de stip de stand in evenwicht bracht. In de tweede helft bezorgden Til en Weghorst hun ploeg vervolgens een dubbele voorsprong. Door de aansluitingstreffer Azzaoui en rode kaart voor Weghorst werd het nog even spannend, al kwam de winst niet meer in gevaar. 

In de eerste helft had AZ voetballend wel een overwicht, al had het moeite om een gaatje te vinden in de Tilburgse defensie. Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Uitgerekend Ben Rienstra was de doelpuntenmaker. De huurling van AZ kopte een voorzet van de rechterkant resoluut achter Marco Bizot. De Alkmaars reageerden direct en openden de jacht op de gelijkmaker. Deze zou uiteindelijk tien minuten voor rust vallen. Jahanbakhsh schoot vanaf de stip raak nadat Blom een overtreding op Weghorst had geconstateerd.

Doordrukken

Na de rust ging AZ door en wilde het zo snel mogelijk de 2-1 forceren. Uiteindelijk duurde het nog geen tien minuten voordat deze ook daadwerkelijk viel. Guus Til rondde op aangeven van Wout Weghorst beheerst af. De gastheren hadden Willem II vervolgens in tang en de derde Alkmaarse treffer hing eerder in de lucht dan de Tilburgse tweede. Wout Weghorst zou uiteindelijk de trekker overhalen en die derde goal ook daadwerkelijk maken. De aanvoerder chipte de bal oog in oog met Branderhorst koeltjes over de keeper heen.

Moeilijk

Willem II probeerde hierna met de moed der wanhoop terug te komen in de wedstrijd maar AZ bleef de beste mogelijkheden de betere ploeg. Na een grote mogelijkheid voor Ogbeche kreeg AZ via Dos Santos de kans op het duel definitief in het slot te gooien. Voor een leeg doel mikte de invaller echter op de onderkant van de lat. Hierdoor bleven de Tilburgers in leven, zeker omdat Azzaoui vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Doordat Weghorst niet veel later zijn tweede gele kaart kreeg vanwege hands volgde nog een aantal spannende slotminuten. De onverdiende gelijkmaker zou uiteindelijk niet vallen.

Karakteristieken

Doelpunten: 25′ Rienstra 0-1, 35′ Jahanbakhsh 1-1, 54′ Til  2-1, 65′ Weghorst 3-1, 85′ Azzaoui 3-2

Gele kaarten: Weghorst (AZ) Peters (Willem II)

Rode kaart: Weghorst 2x geel (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Koopmeiners, Til; Jahanbakhsh (74′ Dos Santos), Weghorst (c), Helmer (74′ Seuntjens)

Opstelling Willem II: Branderhorst; Heerkens, Lachman, Peters (41′ Lewis), Van der Linden (72′ Ogbeche), Tsimikas; El Hankouri, Chirivella, Rienstra; Haye, Velikonja  (33′ Azzaoui)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com