Overig nieuws

AZ denkt aan een comeback in het vrouwenvoetbal

AZ overweegt een comeback in het vrouwenvoetbal

AZ is de opties aan het bekijken om weer mee te doen aan de vrouweneredivisie. Dit maakte Robert Eenhoorn bekend tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie.

De algemeen directeur kreeg van een supporter de vraag wat AZ doet met het vrouwenvoetbal nu het zo erg in opkomst is. “Wij zijn het nu wel serieus aan het onderzoeken en mensen die er verstand van hebben aan het ondervragen.”  Of het er dus ook komt, is nog niet zeker. “We kijken naar alle voors en tegens, maar laat ik het zo zeggen sinds dat ik hier zit is het wel voor het eerst en of het gaat lukken zal de tijd moeten leren.”

AZ vrouwen

De vrouwen van AZ wonnen in 2011 de laatste prijs door de beker te pakken in Heerenveen

Dit zou voor de club niet de eerste keer zijn dat ze een team hebben dat in deze competitie meedraait. AZ was een van de oorspronkelijke deelnemers toen de vrouweneredivisie in 2007 van start ging. Het avontuur duurde maar vier jaar, AZ trok zich na het faillissement van DSB terug vanwege financiële redenen. In de jaren dat ze meededen waren de vrouwen veruit de meest succesvolle van de competitie. In vier jaar tijd pakten ze elk seizoen een prijs met drie landstitels en een KNVB-beker.

De algemeen directeur kreeg van een supporter de vraag wat AZ doet met het vrouwenvoetbal nu het zo erg in opkomst is. “Wij zijn het nu wel serieus aan het onderzoeken en mensen die er verstand van hebben aan het ondervragen.”  Of het er dus ook komt, is nog niet zeker. “We kijken naar alle voors en tegens, maar laat ik het zo zeggen sinds dat ik hier zit is het wel voor het eerst en of het gaat lukken zal de tijd moeten leren.”Dit zou voor de club niet de eerste keer zijn dat ze een team hebben dat in deze competitie meedraait. AZ was een van de oorspronkelijke deelnemers toen de vrouweneredivisie in 2007 van start ging. Het avontuur duurde maar vier jaar, AZ trok zich na het faillissement van DSB terug vanwege financiële redenen. In de jaren dat ze meededen waren de vrouwen veruit de meest succesvolle van de competitie. In vier jaar tijd pakten ze elk seizoen een prijs met drie landstitels en een KNVB-beker.Sinds het avontuur is er veel gebeurd in het Nederlandse vrouwenvoetbal. De competitie wordt tegenwoordig uitgezonden op ESPN, er is een nieuwe Alkmaarse club bijgekomen (VV Alkmaar), een mislukte BeNeLiga en vergeet het Europees Kampioenschap dat de Oranje Leeuwinnen in eigen land gewonnen hadden natuurlijk niet.

De Red White Fanatics namen op gepaste wijze afscheid van de dames

Sinds het avontuur is er veel gebeurd in het Nederlandse vrouwenvoetbal. De competitie wordt tegenwoordig uitgezonden op ESPN, er is een nieuwe Alkmaarse club bijgekomen (VV Alkmaar), een mislukte BeNeLiga en vergeet het Europees Kampioenschap dat de Oranje Leeuwinnen in eigen land gewonnen hadden natuurlijk niet.

[foto’s via Ed van de Pol / Pro Shots]

Thimo Spee
Sinds kleins af aan al bezig met onze club uit Alkmaar Zaanstreek. Na een paar jaar een seizoenkaart gehad te hebben en meer bezig te zijn met de tribune als het spel, is het nu vooral met een kritische en analytische blik ernaar te kijken. Door mijn studie journalistiek te Utrecht kan ik dat nu ook in de praktijk brengen.

Comments are closed.

0 %