Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

AZ dendert door en wint ook van VVV Venlo

AZ heeft vanavond de zegereeks doorgezet middels een klinkende 3-0 overwinning op VVV Venlo. Een volledig terechte overwinning die enkel door geweldig keeperswerk van Unnerstall niet nog hoger uitviel. De treffers in Alkmaar werden gemaakt door Guus Til, Calvin Stengs en Mats Seuntjens. De ploeg van Van den Brom wist bovendien voor de zesde maal op rij de nul te houden. 

De thuisploeg was de gehele eerste helft de betere partij. De Limburgers hadden in het eerste bedrijf weliswaar het meeste balbezit, maar gevaarlijk werd de ploeg van Maurice Steijn eigenlijk nauwelijks. AZ combineerde bij vlagen uitstekend en dat resulteerde na zeven minuten in de eerste grote kans. Guus Til werd vrij voor Unnerstall gezet en schoot met zijn linker hard en hoog raak. In het vervolg veranderde er weinig aan het spelbeeld en de kansen waren voor de ploeg van Van den Brom. Halverwege het eerste bedrijf bracht Stengs het scorebord opnieuw in beweging door de bal koeltjes via Röseler in de verre hoek te schuiven.

Beslissing

Na de pauze speelde de thuisploeg richting de eigen aanhang en dat was ook te merken aan de sfeer. Niet geheel verrassend waren het ook de gastheren die de eerste grote mogelijkheden kregen. Het was echter tweemaal Guus Til die het fortuin dit keer niet aan zijn zijde had. Eerst zag hij zijn inzet op fantastische wijze gekeerd worden door Unnerstall, terwijl dertig seconden later de paal succes in de weg stond. De derde Alkmaarse treffer zou een minuut later echter toch vallen. De van een blessure teruggekeerde Mats Seuntjens schoof de bal met zijn linker langs de kansloze Duitse goalie van VVV.

Unnerstall

De wedstrijd was daarmee beslist en het was wachten tot de ploeg van Van den Brom de score verder uit zou breiden. De honger naar meer treffers bleef maar het was met name Unnerstall die de thuisploeg met enkele goede reddingen dwars zat. De doelman van VVV redde onder andere fenomenaal op inzetten van  Midtsjø, Stengs en Til.  Via Mlapa, Seuntjens en Dekker kregen de Venlonaren nog wel wat kansjes, maar ook doelman Bizot toonde aan bij de les te zijn.

Karakteristieken

Doelpunten: 7′ Til 1-0, 22′ Stengs 2-0, 62′ Seuntjens 3-0

Gele kaarten: Maher, Hatzidiakos (AZ) Van Ooijen (VVV Venlo)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (74′ Hatzidiakos), Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til, Maher (84′ Vejinovic); Stengs, Seuntjens (74′ Gudmundsson), Idrissi

Opstelling VVV Venlo: Unnerstall; Dekker, Post, Röseler, Rutten; Seuntjens, Linthorst, Van Ooijen (74′ Van Bruggen); Joosten, Mlapa, Grot

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com