Wedstrijden

AZ deklasseert Club Brugge in oefenduel

AZ heeft zojuist met groot machtsvertoon Club Brugge verslagen. In het afsluitende oefenduel van het trainingskamp werden de Belgen met liefst 5-2 naar huis gestuurd. De Alkmaarders kenden een droomstart toen Gudmundsson na vijf minuten de 1-0 maakte. De IJslander kon van dichtbij een voorzet van Svensson tegen de touwen werken. Binnen het kwartier kwam AZ op 2-0. Ditmaal was het Calvin Stengs die de trekker overhaalde na een schijnbeweging van Myron Boadu. De ploeg van Slot hield de druk er vervolgens goed op bij Club Brugge en zag Stengs voor rust wederom scoren. Doordat Boadu echter buitenspel stond werd deze treffer geannuleerd.

In de tweede helft nam AZ zeker geen gas terug. Nadat Amrabat een inzet van Til onschadelijk had gemaakt was het Gudmundsson die de marge naar drie vergrootte. Direct na de treffer werden de nodige spelers gewisseld, maar dat betekende niet dat het spelniveau erg achteruit ging. Sterker nog, binnen enkele minuten scoorde AZ twee keer. Eerst was het Johnsen die een voorzet van Sugawara promoveerde tot doelpunt, waarna ook Druijf een treffer mocht maken. Club Brugge redde via een treffer van Openda nog wel de eer, waarna Vossen uit een vrije trap ook nog de 5-2 mocht maken. In de slotfase raakte Vlaar nog de lat namens AZ, maar het scorebord zou niet meer in beweging komen.

Doelpunten: 5′ Gudmundsson 1-0, 12′ Stengs 2-0, 60′ Gudmundsson 3-0, 64′ Johnsen 4-0, 68′ Druijf 5-0, 74′ Openda 5-1, 83′ Vossen 5-2

Opstelling AZ: De Boer; Svensson (60′ Sugawara), Hatzidiakos (60′ Kramer), Wuytens (46′ Vlaar), Wijndal (60′ Gullit); Midtsjø (60′ Reijders), Til (60′ Druijf), Koopmeiners (60′ Goudmijn); Stengs (60′ Taabouni), Boadu (60′ Johnsen), Gudmundsson (60′ Helmer)

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com