Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

AZ defensie scoort verdedigend en opbouwend goed

De eredivisie is inmiddels negen speelrondes onderweg, dus is het tijd om een voorzichtige balans op te maken over de prestaties tot nu toe. Te beginnen met de defensieve prestaties. Uit de gegevens van Opta blijkt dat AZ zowel verdedigend als opbouwend over een zeer sterke defensie beschikt. Als we kijken naar het aantal gewonnen duels dan staat de ploeg van Van den Brom met 53,1% tweede achter PSV. De landskampioen won 55,1% van de duels. Bovendien hebben de Alkmaarders met Rens van Eijden en Ron Vlaar ook nog eens twee verdedigers in de top tien staan van spelers die het minste balverlies lijden.

Individueel

Als we kijken naar de individuele statistieken dan is het duidelijk dat de Alkmaarse defensie goed scoort als het gaat om gewonnen één-op-één situaties. Bij deze statistiek wordt er gekeken naar het aantal (lucht)duels dat wordt gewonnen en het aantal keer dat de bal heroverd wordt op de tegenstander. Ron Vlaar staat in dit klassement tweede achter de Duitser Thomas Meissner van ADO Den Haag. Ridgeciano Haps staat met een vierde plek net achter Terrence Kongolo.

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

5 Comments

Comments are closed.
  • Avatar
  • Avatar