Wedstrijden

AZ dankzij Seuntjens en Idrissi langs VVV Venlo

AZ heeft vanavond met 2-0 gewonnen van VVV Venlo. Na een matige eerste helft speelde de ploeg van Van den Brom met name in het eerste half uur na rust sterk. Het resulteerde in legio mogelijkheden, al was het aanvankelijk enkel Seuntjens die met scherp schoot. In de slotfase maakte Idrissi het karwei af, waardoor de Alkmaarders doorbekeren en in de koker verdwijnen voor de loting voor de 1/8 finales.

De thuisploeg begon aardig aan de eerste helft. In de eerste vijftien minuten kwamen de Limburgers nauwelijks van de eigen helft en was de ploeg van Van den Brom een aantal keer dreigend. Schoten van Seuntjens, die in de spits begon in plaats van Johnsen, en Ouwejan wisten Unnerstall niet echt te testen. Het tweede deel van de eerste helft had vervolgens schriftelijk afgedaan kunnen worden. Beide ploegen wisten nauwelijks gevaar te stichten, waardoor 0-0 een logische ruststand was.

Voorsprong

Na de pauze was het echter al snel raak. Het was aanvoerder Guus Til die goed wist door te zetten en vervolgens Mats Seuntjens kon bedienen. De aanvaller faalde niet en bracht zijn ploeg aan de leiding. Het was de opmaat voor een veel leukere tweede helft. De Alkmaarders kregen via Idrissi, Vlaar, en Midtsjø een aantal riante mogelijkheden om de marge te vergroten, het was echter Unnerstall die steeds het laatste woord had.

Druk

Het was een fase waarin AZ VVV in de wedstrijd hield. Zeker omdat ook Idrissi het vizier niet op scherp had staan. Nadat de aanvaller alleen voor Unnerstall opdook schoof hij de bal naast. In de laatste tien minuten gaf de thuisploeg het initiatief wat weg, wat resulteerde in wat meer balbezit voor de bezoekers. Grote kansen leverde dit echter niet op.

Stengs

Idrissi zou vlak voor tijd echter krijgen waar hij recht op had. De aanvaller werkte zich een slag in de rondte en zag die inzet vlak voor tijd beloond worden. De buitenspeler maakte er op aangeven van Midtsjø 2-0 van. Dat zou ook de eindstand zijn, mede omdat Calvin Stengs in blessuretijd een strafschop miste. De vleugelspeler maakte vlak voor tijd zijn rentree na ruim een jaar blessureleed.

Karakteristieken

Doelpunten: 46′ Seuntjens 1-0, 86′ Idrissi 2-0

Gele kaarten: –

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Koopmeiners; Gudmundsson (82′ Van Rhijn), Seuntjens (85′ Druijf), Idrissi (87′ Stengs)

Opstelling VVV Venlo: Unnerstall; Rutten, Roseler, Kum (67′ Mlapa), Borgmann; Van Bruggen, Post, Van Ooijen (78′ Opoku); Grot, Joosten (67′ Seuntjens), Samuelsen

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com