Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ met dank aan Bizot en Jahanbakhsh langs Excelsior

AZ heeft vanavond voor de derde keer op rij weten te winnen in de eredivisie. In Rotterdam wonnen de Alkmaarders met 1-2 van Excelsior door een eigen goal van Zwarthoed en een treffer van Jahanbakhsh. Messaoud scoorde tegen. Makkelijk kwam de overwinning echter niet tot stand. Het was vooral aan Jahanbakhsh en Bizot te danken dat de drie punten meegenomen werden naar Alkmaar. 

De eerste helft was, zeker voor de neutrale toeschouwer, zeer vermakelijk. Beide teams kregen in de openingsfase een aantal riante mogelijkheden, waarbij met name Bizot zich wist te onderscheiden. De doelman redde echter knap op inzetten van Messaoud en Van Duinen. Aan de andere kant waren Idrissi, Til en Ouwejan dichtbij de openingstreffer, zij vonden voormalig-AZ’er Zwarthoed op hun weg.

Voorsprong

Uiteindelijk was het diezelfde Zwarthoed die de Alkmaarders een handje hielp. Na een knappe actie van Jahanbakhsh gaf  de Iraniër strak voor, waarna de goalie de bal met zijn voet in eigen doel werkte. Vlak voor rust kwam Jahanbakhsh zelf op het scorebord terecht. De topscorer kwam na een lange bal van Hatzidiakos oog in oog met Zwarthoed en rondde beheerst af. De gasten kwamen daardoor op een ruime voorsprong, die op basis van de kansen voor beide doelen wellicht iets geflatteerd was.

Spanning

Na de pauze probeerde AZ de wedstrijd te controleren, al speelde de ploeg van Van den Brom te slordig om dat te doen. De eerste Rotterdamse waarschuwing kwam na een uur toen Weghorst de bal van de lijn moest halen na een corner van Excelsior. Niet veel later wist de thuisploeg dan toch te scoren. Op aangeven van AZ-huurling Garcia schoot Messaoud tegen zijn oude club raak. Excelsior was daardoor terug in de wedstrijd en de Alkmaarders moesten daardoor nog een klein half uur goed door zien te komen.

De gastheren waren na de pauze geen schim van de vlot combinerende ploeg in de eerste helft, waardoor het nog vrij spannend werd. AZ kwam tien minuten voor tijd dan ook goed weg toen Koolwijk de bal in kansrijke positie net naast werkte. Scoren zouden de Rotterdammers echter niet meer, waardoor de Alkmaarders goede zaken deden. Door de overwinning van PSV op FC Utrecht loopt het equipe van Van den Brom uit op de Domstedelingen en kan het later vanavond en morgen in een zetel gaan kijken naar de verrichtingen van Feyenoord en Ajax.

Karakteristieken

Doelpunten: 19′ Zwarthoed (eigen doelpunt) 0-1, 44′ Jahanbakhsh 0-2, 64′ Messaoud 1-2

Gele kaarten: Koolwijk, Bruins (Excelsior) Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh (89′ Van Overeem), Weghorst (c), Idrissi (60′ Seuntjens)

Opstelling Excelsior: Zwarthoed; Karami, Mattheij, Faes (73′ Hadouir), Fortes; Faik, Messaoud, Koolwijk (c); Elbers (59′ Garcia), Van Duinen, Bruins

Foto’s: Pro Shots | Dennis Wielders

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com