AZ Jeugd

AZ breekt contract jeugdinternational Oosting open

AZ heeft het contract van jeugdspeler Thijs Oosting opengebroken en verlengd. De middenvelder van AZ Onder 19 tekende vandaag een nieuw contract tot medio 2020. Na de contractverlenging van Teun Koopmeiners eerder deze maand legt AZ daarmee opnieuw een potentiële AZ-1 middenvelder vast.

Jeugdinternational

Oosting kwam als 16-jarige speler als toptalent over van FC Emmen. In iets meer dan één jaar tijd heeft de middenvelder de clubleiding dusdanig overtuigt, dat zijn driejarig contract is opengebroken. De zoon van ‘mister FC Emmen’ Joseph Oosting is sinds zijn komst naar AZ vaste klant binnen de jeugdteams van het Nederlands elftal.

Jeugdinternational

Max Huiberts heeft op AZ.nl lovende woorden over voor de middenvelder.
“Hij is technisch begaafd, heeft een groot loopvermogen en een fantastische traptechniek.”, aldus de directeur op AZ.nl. Aankomende zaterdag speelt Oosting met AZ Onder 19 een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

PVDZ
Geboren en getogen in Alkmaar en fanatiek AZ supporter. Gefascineerd door voetbalcultuur en supportersgroepen over de hele wereld.

3 Comments

  1. Twee seizoenen onder 19 en dan naar de Jup!

  2. Niks mis mee om ze zo jong aan je te binden. Het zorgt voor een clubgevoel en de drive om het eerste te halen. En dat kan snel gaan als het aanwezige talent er werkelijk uit komt.

  3. Zoals gezegd aan middenvelders geen gebrek.
    Nu nog echt goede verdedigers opleiden die niet gaan bukken bij een voorzet!

Comments are closed.

Ook interessant