Wedstrijden

AZ boekt verdiende overwinning in de ArenA

AZ heeft vanmiddag de clash met Ajax weten te winnen. In Amsterdam won de ploeg van Jansen met 1-2, maar dat was een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Pavlidis en De Wit scoorden voor de Alkmaarders, Van den Boomen deed iets terug. 

De eerste helft had veel weg van een schaakspel, waarbij beide ploegen nadrukkelijk loerden op de counter om gevaarlijk te worden. AZ kreeg de meeste kansen zette Gorter tweemaal aan het werk. Aan de andere kant hoefde Ryan niet in te grijpen omdat enkele verdedigers met een ultieme sliding gevaar wisten te voorkomen.

Vlak voor rust openden de Alkmaarders de score. Lahdo gaf de bal mee aan Pavlidis, waarna de spits hard en hoog raak schoot. Het was voor de Griek alweer de achtste treffer op rij sinds de competitiestart.

De Wit

Na de pauze verdubbelde de ploeg van Jansen na tien minuten de score. De Wit stond aan het einde van een vlot lopende aanval en kon van dichtbij de bal binnen lopen. Mede omdat Ajax tot op dat moment nog geen schot op doel had gelost leek het duel beslist.

AZ heeft vanmiddag de clash met Ajax weten te winnen. In Amsterdam won de ploeg van Jansen met 1-2, maar dat was een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Pavlidis en De Wit scoorden voor de Alkmaarders, Van den Boomen deed iets terug. 

AMSTERDAM, 08-10-2023 JohanCruyff Arena, Dutch Eredivisie Football season 2023 / 2024 Match between Ajax and AZ.
AZ player Dani de Wit scores 0-2

Toch kwamen de Amsterdammers twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Van den Boomen nam het doel onder vuur en zag zijn van richting veranderde schot Ryan kansloos laten. De bezoekers herpakten zich echter snel en konden de marge al snel weer herstellen. Pavlidis en Odgaard misten echter niet te missen kansen.

De zege zou verder niet meer in gevaar komen, waardoor AZ ongeslagen blijft in de eredivisie. De Alkmaarders staan tweede op de ranglijst, Ajax is terug te vinden op plek vijftien.

Karakteristieken

Doelpunten: 45′ Pavlidis 0-1, 55′ D. de Wit 0-2, 73′ Van den Boomen 1-2

Gele kaarten: Bergwijn, Vos (Ajax) Martins Indi (AZ)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer (71′ Martins Indi), Penetra, Wolfe (88′ Kasius); Clasie (c) D. de Wit, Mijnans; Lahdo (71′ Sadiq), Pavlidis (79′ Odgaard), Van Brederode

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch (46′ Gaaei), Medic (90′ Akpom), Avila, Hato; Taylor, Vos (68′ Van den Boomen), Bergwijn (c); Amourricho (41′ Mikautadze), Brobbey, Forbs

Foto: Pro Shots | Stanley Gontha

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %