Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ boekt solide overwinning op FC Utrecht

In de strijd om de vierde plek heeft AZ vanavond een belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis waren de Alkmaarders met 3-0 te sterk voor directe concurrent FC Utrecht. Bij de rentree van Stijn Wuytens werd de basis al gelegd in een sterke eerste helft. Via treffers van Van Rhijn en Seuntjens zocht het elftal met een comfortabele marge de kleedkamers op. Na de pauze hield AZ eenvoudig stand en kwam de zege niet meer in gevaar. Het was zelfs nog Calvin Stengs die er in de blessuretijd 3-0 van maakte. 

De thuisploeg was vanaf het begin de betere ploeg. In een koud Alkmaar nam de ploeg van Van den Brom het initiatief en gaf het FC Utrecht geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Grote mogelijkheden bleven aanvankelijk echter uit. In het laatste kwartier voor rust kwamen er toch kansen voor de ploeg uit de Kaasstad. Uiteindelijk was het Ricardo van Rhijn die de ban brak. Een hard schot van een meter of dertig was Jensen, mede door de verraderlijke stuit, te machtig. Diezelfde Jensen ging niet lang daarna in de fout bij een schot van Seuntjens. De spits schoot van buiten de zestien, waarna de doelman van de Domstedelingen de bal onder zich door liet glippen.

Na de onderbreking kroop Utrecht iets meer uit de schulp en was de eerste grote kans ook voor de bezoekers. Klaiber mocht op rechts opstomen maar vond met zijn schot de vuisten van Bizot. Het duel bleef hierna redelijk in evenwicht. FC Utrecht probeerde er voetballend doorheen te komen, alleen speelde de Alkmaarse defensie een puike pot en gaf het bijna niks weg. Dat kwam met name omdat Vlaar praktisch elk gevaar in een vroegtijdig stadium neutraliseerde. Aan de andere kant was de thuisploeg gevaarlijk in de omschakeling, alleen maakte het in de eindfase soms net niet de juiste keuze, waardoor grote kansen uitbleven.

Wuytens

Tien minuten voor tijd vond misschien  wel één van de mooiste moment van de avond plaats. Stijn Wuytens maakte na een half jaar blessureleed zijn rentree in het shirt van AZ. De Belg kwam in het veld voor Oussama Idrissi. In de blessuretijd was er nog een hoogtepunt toen Calvin Stengs er op fraaie wijze 3-0 van wist te maken. Het was voor de aanvaller zijn eerste treffer sinds zijn rentree.  Door de overwinning passeren de Alkmaarders de Utrechters op doelsaldo en heeft het plek vier weer in het vizier. Vitesse bezet die plek momenteel met één punt voorsprong op AZ.

Karakteristieken

Doelpunten: 36′ Van Rhijn 1-0, 42′ Seuntjens 2-0, 90′ Stengs 3-0

Gele kaarten: Gustafson, Letschert (FC Utrecht)

Opstelling AZ: Bizot; Van Rhijn, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Maher; Stengs, Seuntjens, Idrissi (80′ Wuytens)

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Bergstrom, Letschert, Gavory; Gustafson, Van Overeem, Emanuelson (c) (72′ Van de Streek); Kerk (80′ Boussaid), Venema (46′ Bahebeck), Tannane

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com