Wedstrijden

AZ boekt solide overwinning bij PEC Zwolle

AZ heeft vandaag een solide overwinning geboekt op PEC Zwolle. In Overijssel gaf de ploeg van Jansen bijna niks weg en wist het via treffers van Lahdo, Van Brederode en Pavlidis met 0-3 te winnen. De Alkmaarders behouden daarmee een 100% score in de eredivisie met vijftien punten uit vijf duels.

AZ speelde geconcentreerd in de eerste helft en had het duel vanaf het begin onder controle. Defensief werd er weinig weggegeven, terwijl de ploeg aanvallend loerde op de kansen. Na een kwartier kwamen de Alkmaarders aan de leiding tot Lahdo van de rechterkant naar binnen trok en de bal achter Schendelaar schoof.

Ook na de pauze veranderde er niks aan het spelbeeld en wisten de bezoekers wederom vroeg tot scoren te komen. Ditmaal was het Van Brederode die vanaf de linkerkant naar binnen trok en via het been van Van Polen raak schoot.

VAR

Twintig minuten voor tijd leek PEC Zwolle terug te kunnen komen in de wedstrijd nadat de scheidsrechter naar de stip wees. Na ingrijpen van de VAR werd echter duidelijk dat Bazoer de bal speelde, waarna de beslissing werd teruggedraaid. Niet lang daarna was er nog meer goed nieuws, Martins Indi maakte namelijk na ruim een jaar blessureleed zijn rentree bij de Alkmaarders.

Pavlidis

In de slotminuut pikte Pavlidis op aangeven van Sadiq ook nog een treffer mee, waarmee hij niet alleen de eindstand op 0-3 bepaalde, maar ook nog eens het record van Metgod te evenaren door in de eerste vijf wedstrijden van de competitie tot scoren te komen.

Karakteristieken

[Foto’s: Pro Shots | Paul Meima]

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %