*Jesper Karlsson* of AZ Alkmaar celebrates 0-1 with *Owen Wijndal* of AZ Alkmaar, *Hakon Evjen* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ boekt ruime zege op VVV Venlo

AZ heeft met vanavond met 1-4 gewonnen op bezoek bij VVV Venlo. Namens de Alkmaarders waren Karlsson, Evjen en Boadu (tweemaal) trefzeker. Door de overwinning nadert de ploeg van Jansen nummer twee PSV tot op een punt. De Eindhovenaren komen morgen nog in actie. 

De Alkmaarders begonnen sterk in Limburg en waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Na een schot op de paal van Boadu en een schietkans van Evjen opende Karlsson de score. De manier waarop de Zweed dat deed was fraai. De aanvaller nam de bal achter z’n standbeen aan, dribbelde naar binnen en krulde de bal prachtig in de verre hoek.

Het leek de opmaat voor een ruime zege, maar toch bracht de ploeg van Jansen zichzelf weer in de problemen. Na een overtreding van Wijndal kreeg de thuisploeg een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. De indraaiende bal van Van Crooij kon vervolgens volledig vrij ingekopt worden door Donis.

Evjen

Na de pauze was AZ de bovenliggende partij en duurde het tien minuten voor de bezoekers de leiding namen. Evjen kreeg de bal met een beetje geluk voor zijn voeten en schoof de bal onder Kirschbaum door de goal in. Niet lang hierna kreeg Kum een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Boadu en was de wedstrijd beslist.

Vijf minuten na de rode kaart werd het numerieke overtal ook in de score tot uitdrukking gebracht. Sugawara vond met zijn voorzet Boadu, die van dichtbij de 1-3 binnenschoot. De aanvaller maakte vijf minuten voor tijd ook zijn tweede treffer door van dichtbij de bal in te tikken na een schot van Wijndal.

Karakteristieken

Doelpunten: 15′ Karlsson 0-1, 24′ Donis 1-1, 56′ Evjen 1-2, 64′ Boadu 1-3, 87′ Boadu 1-4

Gele kaarten: Wijndal (AZ)

Rode kaart: Kum (ADO Den Haag)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson, Koopmeiners (c); Evjen (82′ Goudmijn), Boadu, Karlsson (87′ De Wit)

Opstelling VVV Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Kum, Swinkels, Guwara (70′ Schäfer); Machach, Post, Donis (60′ Da Graca); Van Crooij, Giakoumakis, Hunte (70′ Shabani)

Foto: Peter Lous | Soccrates Images 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant