16-05-2021: Voetbal: AZ v Heracles Almelo: Alkmaar Eredivisie seizoen 2020-2021
Wedstrijden

AZ boekt ruime zege op Heracles in slotduel

AZ heeft vanmiddag betrekkelijk eenvoudig de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis wonnen de Alkmaarders met 5-0 van Heracles door doelpunten van Boadu, Karlsson en Wijndal. Doordat PSV in Utrecht een punt pakte eindigt de ploeg van Jansen op plek drie.

Ondanks dat de wedstrijd eigenlijk nergens meer om ging begonnen de Alkmaarders enthousiast aan de wedstrijd. De bezoekers werden teruggedrongen en de ploeg van Jansen ging vol overtuiging op jacht naar de voorsprong.

Na schoten van Koopmeiners en Karlsson, en een kans van Boadu, was het vijf minuten voor rust eindelijk raak. Calvin Stengs werd vrijgespeeld in het strafschopgebied, draaide zich vrij, maar vond Blaswich op zijn weg. Myron Boadu was echter attent en schoot de rebound achter de Duitser.

Karlsson

In de tweede helft openden de Alkmaars fel en maakte Jesper Karlsson binnen een kwartier twee treffers. De Zweed schoot eerst raak op aangeven van Wijndal en rondde niet veel later een voorzet van Svensson af na een overstapje van Boadu.

De Alkmaarse storm ging hierna wat liggen en Heracles leek na een uur wat terug te doen. De treffer van Bakis werd echter terecht geannuleerd wegens buitenspel. Na een driedubbele wissel kwamen er de nodige verse krachten in het veld en dat resulteerde uiteindelijk in een vierde treffer. Boadu werd vrijgespeeld door Midtsjø, waarna de spits de bal behendig over de uitkomende Blaswich wipte.

Berkhout

Tien minuten voor tijd was er nog ruimte voor een persoonlijk hoogtepuntje toen Jorn Berkhout zijn debuut mocht maken. In de slotfase zou het uiteindelijk nog 5-0 worden na een treffer van Owen Wijndal. De verdediger schoot een penalty in eerste instantie op de lat, maar schoot de rebound uiteindelijk binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 41’ Boadu 1-0, 50’ Karlsson 2-0, 57’ Karlsson 3-0, 74’ Boadu 4-0, 87’ Wijndal 5-0

Gele kaarten: Fadiga (Heracles Almelo) Leeuwin (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (70’ Sugawara), Clasie (70’ Reijnders) Martins Indi (70’ Leeuwin) Wijndal; Midtsjø (83’ Berkhout), Gudmundsson (61’ De Wit), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Karlsson

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Fadiga (66’ Breukers), Les, Knoester, Quagliata (81’ Hardeveld); Schoofs, Kiomourtzogluo (c) 76’ Agca); De La Torre; Azzaoui (66’ Burgzorg) Bakis; Sierra (66’ Amissi)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant