Wedstrijden

AZ boekt ruime overwinning op Fortuna Sittard

AZ heeft vandaag een zeer solide overwinning geboekt op Fortuna Sittard. In eigen huis won de ploeg van Pascal Jansen, zonder groots te spelen, met 4-0 door doelpunten van Clasie, Pavlidis, Dantas en een eigen goal van Siovas. Door de zege komen de Alkmaarders weer op plek twee van de ranglijst.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in Alkmaar. Beide ploegen speelden slordig en in een veel te laag tempo, waardoor de kansen schaars waren. In de slotminuut van de eerste helft wist AZ echter toch de score te openen. Lahdo legde de bal terug op Clasie, waarna de aanvoerder met een droge knal raak schoot.

Na de pauze kon het publiek snel weer op de banken. Ozyakup bezorgde de bal onbedoeld bij Pavlidis, waardoor de spits oog in oog met Pandur kwam. De Griek omspeelde de doelman kundig en kon de bal vervolgens eenvoudig het doel in lopen.

Beslissing

De wedstrijd was hiermee beslist en het was wachten op meer treffers. Van Bommel zag Pandur met een fraaie redding zijn inzet over tikken, terwijl een harde inzet van Kasius op de lat uiteen spatte. Tien minuten voor tijd zou de derde Alkmaarse treffer dan toch vallen. Siovas was de ongelukkige doelpuntenmaker, de verdediger gleed namelijk een voorzet van Kasius achter zijn eigen doelman.

In de slotfase wist de ploeg van Jansen nog verder uit te lopen door een treffer van de sterk ingevallen Dantas. De middenvelder schoot in twee instanties raak en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Karakteristieken

Doelpunten: 45′ Jordy Clasie 1-0, 48′ Pavlidis 2-0, 82′ Siovas (eigen doelpunt) 3-0, 89′ Dantas 4-0

Gele kaarten: D. de Wit (AZ) Sierhuis, Siovas, Duarte (Fortuna Sittard)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Penetra, Goes, Wolfe (46′ Kasius); Clasie (c), D. de Wit (83′ Mihailovic), Mijnans (63′ Dantas); Lahdo (63′ Odgaard), Pavlidis, Van Brederode (63′ Van Bommel)

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Siovas, Guth, Dijks; Ozyakup (57′ Rosier), Halilovic (90′ Lazetic), Duarte; Cordoba (57′ Belkheir), Sierhuis (70′ Oratmangoen), Noslin (90′ Ferati)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %