Wedstrijden

AZ boekt ruime overwinning bij FC Groningen

AZ heeft vanavond een terechte en ruime overwinning geboekt bij FC Groningen. De ploeg van Pascal Jansen won met 1-4 door doelpunten van Dani de Wit, Jesper Karlsson, Milos Kerkez en Mayckel Lahdo. Ricardo Pepi scoorde tegen. Door de overwinning stijgen de Alkmaarders na dit weekend minimaal naar plek twee in de eredivisie. 

AZ heeft vanavond een terechte en ruime overwinning geboekt bij FC Groningen. De ploeg van Pascal Jansen won met 1-4 door doelpunten van Dani de Wit, Jesper Karlsson, Milos Kerkez en Mayckel Lahdo. Ricardo Pepi scoorde tegen. Door de overwinning stijgen de Alkmaarders na dit weekend minimaal naar plek twee in de eredivisie. 

AZ begon stormachtig aan de wedstrijd tegen FC Groningen en kwam na drie minuten al aan de leiding. Verrips had nog een antwoord op het schot van Karlsson, maar De Wit was attent en schoot van dichtbij de openingstreffer binnen.

De Alkmaarders hielden de thuisploeg hierna onder druk en zagen goed storend werk van Reijnders beloond worden. De middenvelder ontfrustelde Duarte de bal en stelde Karlsson in staat om de marge te verdubbelen. AZ leek hiermee op een eenvoudige avond af te stevenen, maar vlak voor rust deed Groningen wat terug. Na een diepe bal van Kasanwirjo gleed Dekker uit en greep Beukema niet goed in, waarna Pepe de aansluitingstreffer maakte.

Lahdo

In de tweede helft openden de bezoekers weer sterk en waren ze via Lahdo al snel dichtbij een treffer. De invaller zag zijn inzet echter via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. De dadendrang van de Alkmaarders werd niet veel later beloond toen Kerkez na een mooi combinatie tussen Reijnder en Bazoer richting Verrips werd gestuurd. De linksback bleef oog in oog met de doelman rustig en schoof de 1-3 binnen.

AZ bleef hierna de controle houden en liep in de slotfase nog verder uit. Na een lange haal van Hobie Verhulst controleerde Peer Koopmeiners de bal knap en lanceerde Mayckel Lahdo vervolgens. De aanvaller liet deze kans niet onbenut en maakte de vierde Alkmaarse treffer. Dit was de definitieve beslissing in de wedstrijd, waardoor de Alkmaarders zich op het moment van schrijven even koploper mogen noemen. Mocht Ajax nog winnen van Go Ahead dan nemen de Amsterdammers de leiding weer over in de eredivisie.

Karakteristieken

Doelpunten: 3′ De Wit 0-1, 19′ Karlsson 0-2, 42′ Pepe 1-2, 62’ Kerkez 1-3, 85’ Lahdo 1-4

Gele kaarten: Pelupessy (FC Groningen) Kerkez (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez (89’ Vanheusden); Reijnders, D. de Wit (38′ Bazoer), Clasie (c); Sugawara, Karlsson (46′ Lahdo), Van Brederode (77’ Koopmeiners)

Opstelling FC Groningen: Verrips; Van Gelderen (12′ Dankerlui), Kasanwirjo, Balker, Määtä (81’ Valente); Suslov, Pelupessy, Duarte (81’ Musampa), Oratmangoen (63’ Ngonge); Pepi (81’ Lundqvist) Kruger

Foto: Pro Shots | Niels Boersema

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %