website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ boekt eerste competitiezege tegen RKC Waalwijk

AZ heeft de eerste driepunter in de competitie te pakken. In eigen huis waren de Alkmaarders vanavond met 3-0 te sterk voor RKC Waalwijk. In een eenzijdig duel waren Stengs en Gudmundsson (tweemaal) trefzeker. Door de overwinning stijgt de ploeg naar de negende plaats op de ranglijst.

De Alkmaarders kenden een vliegende start tegen RKC en kwamen al in de vijfde minuut aan de leiding. Teun Koopmeiners legde de bal met veel gevoel neer bij de tweede paal, waarna Calvin Stengs de bal beheerst achter Kostas Lamprou schoot. Niet lang daarna leek Albert Gudmundsson de score te verdubbelen, alleen zag de IJslander zijn bekeken inzet op de lat belanden.

De ploeg van Arne Slot bleef hierna heer en meester. Het meeste gevaar kwam van de linkerkant, waar Wijndal en Karlsson aantoonden al een aardige klik te hebben. De thuisploeg kreeg nog kansen via Karlsson, De Wit en Gudmundsson, maar zou voor de rust niet meer weten te scoren.

Strafschop

Na de pauze bleef AZ een voetballend overwicht houden, al bleven de kansen aanvankelijk uit. Na zeventig minuten kreeg Koopmeiners de kans om de marge te verdubbelen. Arbiter Van den Kerkhof kende de thuisploeg een strafschop toe na een overtreding op Gudmundsson. Kostas Lamprou keerde echter de inzet van de aanvoerder van de Alkmaarders.

Gudmundsson

Niet lang daarna was het echter alsnog raak. Jesper Karlsson brak door aan de linkerkant en legde de bal panklaar voor Albert Gudmundsson. De IJslander faalde niet en schoot van dichtbij de bal hard in het dak van het doel. In de blessuretijd maakte Gudmundsson er zelfs nog 3-0 van, waarna de eerste overwinning in de competitie dit seizoen een feit werd.

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ Stengs 1-0, 72′ Gudmundsson 2-0, 90′ Gudmundsson 3-0

Gele kaarten: Hatzidiakos (AZ) Ngonge (RKC Waalwijk)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (75′ Sugawara), Hatzidiakos (84′ Letschert), Martins Indi (71′ Boadu), Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners (c); Stengs (75′ Aboukhlal), Gudmundsson, Karlsson (84′ Reijnders)

Opstelling RKC Waalwijk: Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Wouters (67′ Quasten); Anita, Tahiri (c), Olsak (46′ Azhil); Ngonge (79′ Stokkers), Damascan (67′ Daneels), Sow (38′ John)

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar