Wedstrijden

AZ boekt eenvoudige zege op Sparta

AZ heeft zojuist een betrekkelijk eenvoudige 2-0 overwinning geboekt op Sparta. In eigen huis domineerden de Alkmaarders en sloegen in de eerste helft binnen een minuut tweemaal toe. Dani de Wit en Vangelis Pavlidis waren de doelpuntenmakers.

De Rotterdammers begonnen brutaal aan de wedstrijd en wisten binnen enkele minuten al twee corners af te dingen. Ryan moest daarbij één keer handelend optreden na een schot van Saito. Hierna trokken de Alkmaarders de wedstrijd direct naar zich toe en was het gedaan met het gevaar van Sparta in de eerste helft.

AZ kwam na ruim een kwartier aan de leiding nadat De Wit hard raak schoot na een assists van Clasie. Nog geen minuut later verdubbelde de thuisploeg de score. Penetra gaf de bal diep op De Wit, waarna de middenvelder hem met het hoofd bij Pavlidis bezorgde. De Griek kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de vervolgens via de paal raak.

Na de pauze was de spits opnieuw tweemaal dichtbij een treffer, maar zag de topscorer zijn kopbal gekeerd worden door Olij en zijn schot net voorlangs gaan. In het restant van de tweede helft waren er nog wat kansjes over en weer, maar gescoord zou er niet meer worden. Zodoende behoudt AZ de 100% score na vier wedstrijden en staat het op doelsaldo tweede achter koploper PSV.

Karakteristieken

Doelpunten: 18′ D. de Wit 1-0, 19′ Pavlidis 2-0

Gele kaarten: Verschueren, Bakari, Van der Kust (Sparta Rotterdam)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Penetra, Wolfe; Mijnans (82′ Goudmijn), D. de Wit, Clasie (c); Lahdo (71′ Sadiq), Pavlidis (71′ Odgaard), Van Brederode (71′ Poku)

Opstelling Sparta: Olij (c); Bakari, Vriends, Velthuis, Warmerdam (46′ Van der Kust); De Guzman (69′ Brym), Verschueren (85′ Neghli), Kitolano (85′ Metinho); Clement, Lauritsen, Saito (85′ Anello)

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
    0 %