Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ boekt belangrijke zege bij SC Heerenveen

AZ heeft zojuist een belangrijke overwinning geboekt op SC Heerenveen. De Alkmaarders wonnen in het Abe Lenstra Stadion met 1-2 door doelpunten van Dani de Wit en Myron Boadu. Chidera Ejuke bracht tussendoor de stand in evenwicht. Het is een belangrijke zege voor de ploeg van Slot, dat door de overwinning weer op drie punten van koploper Ajax komt. De Amsterdammers komen morgen echter nog in actie tegen FC Groningen. 

De Alkmaarders hadden in de eerste helft een overwicht en kregen ook de meeste kansen. Al binnen vijf minuten kreeg AZ middels De Wit en Wuytens twee kansen om de score te openen, de kopbal van de Belg ging echter net naast, terwijl het schot van de middenvelder werd gered door Hahn. Tien minuten voor rust kregen de bezoekers de beloning voor het overwicht en het was Dani de Wit die scoorde. De nummer tien profiteerde van een fout van Botman en prikte de bal achter Hahn.

Boadu

Na de pauze behielden de gasten het overwicht en de eerste grote kans was ook voor de Alkmaarders. Myron Boadu vond in kansrijke positie Warner Hahn echter op zijn weg. Het leek een dure misser want niet lang daarna bracht Ejuke de stand in evenwicht. De Friese euforie was echter van korte duur, Myron Boadu schoot AZ drie minuten later alweer op voorsprong door alert te reageren bij een corner. Het bleef hierna spannend, zeker op het moment dat Ejuke alleen voor Bizot verscheen, de aanvaller schoot dit keer echter naast. Midtsjø had in de slotfase de kans om de marge te vergroten maar zag Floranus de kans verijdelen. Het bleek echter geen dure misser want de Alkmaarders trokken de overwinning over de streep.

Karakteristieken

Doelpunten: 35′ De Wit 0-1, 69′ Ejuke 1-1, 72′ Boadu 1-2

Gele kaarten: Veerman (SC Heerenveen) Koopmeiners (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø (90′ Clasie), De Wit, Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Idrissi (86′ Leeuwin)

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo (83′ Halilovic), Faik (c) (70′ Bruijn), Veerman; Van Bergen, Odgaard (63′ Espejord), Ejuke

Foto: Pro Shots | Erik Pasman

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com