(L-R) *Riechedly Bazoer* of Vitesse, *Myron Boadu* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ boekt belangrijke overwinning tegen Vitesse

AZ heeft zojuist de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse met 3-1 gewonnen. Karlsson scoorde na een sterke start al snel de openingstreffer, waarna Boadu de marge vlak voor rust verdubbelde. De Arnhemmers scoorden direct na de hervatting de aansluitingstreffer via Openda, maar het was invaller Druijf die het duel een kwartier voor tijd in het slot gooide. Door de overwinning stijgen de Alkmaarders voorlopig naar plek vijf en naderen Vitesse tot op drie punten. 

De Alkmaarders begonnen uitstekend aan het duel tegen de Arnhemmers. Pascal Jansen posteerde Tijjani Reijnders op het middenveld en liet Calvin Stengs iets achter Jesper Karlsson en Myron Boadu spelen. Met het versterkte middenrif zette AZ de bezoekers vast en dat resulteerde in een vroege openingstreffer van Jesper Karlsson. De Zweedse aanvaller profiteerde van een blunder van Wittek.

Boadu

Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld echter en kreeg Vitesse al meer grip op het duel. Darfalou zorgde met een kopbal over het doel voor de eerste waarschuwingen, waarna Bero en Openda nog grotere mogelijkheden kregen. Bero zag Bizot echter knap redden, terwijl Openda naast kopte. AZ zou deze missers vlak voor rust afstraffen. Myron Boadu werd bediend door Owen Wijndal en rondde bekwaam af.

Na de pauze deed Vitesse wat omzettingen en schoof Bazoer door naar het middenveld. Die wijziging betaalde zich al snel uit want binnen twee minuten had Vitesse de aansluiting gevonden. Lois Openda zag zijn inzet via het been van Timo Letschert in het doel belanden. De wedstrijd was hierna in evenwicht, met weinig kansen voor beide doelen. Vitesse dacht via Darfalou wel de gelijkmaker te maken, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

Druijf

Het was echter AZ dat het duel een kwartier voor tijd in het slot gooide. Ferdy Druijf stond nog maar enkele seconden in het veld toen hij op aangeven van Yukinari Sugawara de 3-1 maakte. In het restant van de wedstrijd probeerde Vitesse de thuisploeg  wel onder druk te zetten, maar was de ploeg van Jansen het meest gevaarlijk via de omschakeling. Pas in de blessuretijd kregen de bezoekers nog enkele grote kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ Karlsson 1-0, 40′ Boadu 2-0, 47′ Openda 2-1, 76′ Druijf 3-1

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Letschert (53 Aboukhlal), Wijndal; Midtsjø, Reijnders, Stengs, Koopmeiners (c); Boadu (75′ Druijf), Karlsson (82′ Evjen)

Opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Bazoer (69′ Buitink), Rasmussen, Wittek (79′ Manhoef); Bero, Tannane, Trondstad (23′ Bruns); Openda (79′ Broja), Darfalou

Foto: Soccrates Images | 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant