Wedstrijden

AZ bijt zich stuk op stug West Ham en mist finale

AZ is er niet geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Conference League. In een matige halve finale wisten beide ploegen bijna geen kansen te creëren, maar scoorde Fornals in blessuretijd de 0-1. Na de 2-1 in Londen mag West Ham United zich daarom finalist noemen. 

In een kolkend stadion was de eerste helft eigenlijk vrij tam. Beide ploegen speelden met de handrem op en leken angstiger om een treffer tegen te krijgen dan dat ze op jacht gingen naar een goal. Het resulteerde in een schouwspel waarbij AZ veelvuldig de bal had, maar in een te laag tempo speelde om een gaatje te vinden in de vijandelijke defensie.

Aan de andere kant kon West Ham ook vrij weinig afdwingen, al was het wel het dichtste bij een treffer. Paquetá sneed halverwege de eerste helft naar binnen en zag zijn inzet via de buitenkant van de paal naast gaan. De Alkmaarders moesten het doen met wat schoten van afstand en een aantal voorzetten die voorlangs gingen.

Kansen

In de tweede helft begon AZ sterk en drukte het de Engelsen direct achtertuit. Het resulteerde in de openingsfase in een aantal gevaarlijke momenten. Zo kwam Pavlidis een teen tekort om een voorzet van Kerkez binnen te werken en zag Mijnans zijn inzet gekeerd worden door Areola.

De thuisploeg bleef hierna de bovenliggende partij, al bleven grote kansen uit. Hatzidiakos kwam in een goede positie om uit te halen, maar zijn poging werd gekeerd door de doelman. West Ham loerde ondertussen zonder succes op de omschakeling. In de slotfase ging AZ alles of niets spelen en dat werd niets. Fornals scoorde in blessuretijd de 0-1 en dat was meteen de beslissing.

Karakteristieken

Doelpunten: 90′ Fornals 0-1

Gele kaarten: Kehrer (West Ham United)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Kerkez (84′ M. de Wit); Clasie (c), Mijnans (67′ D. de Wit), Reijnders; Karlsson (84′ Meerdink), Pavlidis, Van Brederode (78′ Lahdo)

Opstelling West Ham United: Areola; Kehrer, Zouma, Aguerd, Cresswell; Soucek, Rice (c), Paquetá (90′ Downes); Bowen, Antonio (84′ Ings), Benrahma (75′ Fornals)

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %