Elftal en Technische staf

AZ bij zege op Vaduz verzekerd van Europese overwintering

AZ-aanvaller Jens Odgaard viert zijn goal tegen Feyenoord

AZ hoopt vanavond na drie opeenvolgende nederlagen weer eens te winnen. Bij een zege op het Lichtensteinse Vaduz plaatsen de Alkmaarders zich voor de volgende ronde van de Conference League.

Na drie nederlagen kan AZ een overwinning goed gebruiken. Niet alleen omdat het dan goede zaken doet in Europa, maar ook voor het zelfvertrouwen. Via de officiële kanalen stelt Jordy Clasie dat de Alkmaarders daarbij vooral naar zichzelf moeten kijken. “We moeten terug naar de basis, waarmee we dit seizoen heel erg goed zijn begonnen. Als team moeten we dit omdraaien.”

Pavlidis meegereisd

AZ is woensdag met een selectie van 21 spelers afgereisd naar Lichtenstein. De geblesseerde Pavlidis is ook met de ploeg van Jansen meegereisd, maar zit niet bij de wedstrijdselectie. De Griek werkt in Lichtenstein verder aan zijn herstel. Martins Indi, Vanheusden en Evjen zijn nog niet van de partij.

FC Vaduz

Voor FC Vaduz is Europese overwintering zo goed als zeker onhaalbaar. De Lichtensteiners staan met twee punten laatste in groep H van de Conference League. In de nationale competitie staat de tegenstander van AZ laatste, maar bleef het weliswaar de laatste vier wedstrijden ongeslagen.

De stand van zaken in groep H van de Conference League. AZ is koploper na vier speeldagen.

De stand van zaken in groep H van de Conference League. Bron: Google.

Zege in de slotfase

Tijdens de vorige ontmoeting tussen beide teams zette jeugdexponent Barasi AZ op voorsprong, maar kwam Vaduz weer snel op gelijke hoogte. Heel lang leek het erop dat de Alkmaarders een blamerend gelijkspel tegen 10 Lichtensteiners zouden oplopen, maar door drie doelpunten in de slotfase won de formatie van Jansen alsnog met ruime cijfers.

Aftrap

FC Vaduz – AZ begint donderdag om 18:45 uur. Na het laatste fluitsignaal is het wedstrijdverslag te lezen op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %