Europees Voetbal

AZ bij resultaat in Tsjechië verzekerd van overwintering

AZ kan zich vanavond plaatsen voor de knock-outfase van de Conference League. Captain Owen Wijndal heeft vertrouwen in de Alkmaarders. “Wij moeten Jablonec kunnen verslaan met het spel dat we willen spelen.”

AZ is woensdagmiddag aangekomen in Tsjechië voor het uitduel met FK Jablonec. Voorafgaand aan de laatste training stonden Pascal Jansen en aanvoerder Owen Wijndal de aanwezig media te woord.

Maximaal haalbare

In tegenstelling tot in de nationale competitie gaat het in Europa voorspoedig met AZ. De ploeg van Jansen is nog ongeslagen en is donderdagavond bij een gelijkspel zelfs al verzekerd van de volgende ronde in de Conference League. Toch gaan de Alkmaarders voor het maximaal haalbare resultaat in Tsjechie. “Ik denk dat het een lastige wedstrijd wordt, maar wij moeten Jablonec kunnen verslaan met het spel dat we willen spelen”, vertelt Owen Wijndal op de clubwebsite.

Jansen

Mogelijk start AZ donderdagavond met een gewijzigde basisopstelling ten opzichte van afgelopen zaterdag, toen er teleurstellend gelijk werd gespeeld tegen N.E.C. “Als je ziet dat we nog niet het niveau halen dat we nastreven, dan komt natuurlijk wel het moment dichterbij dat er wijzigingen plaatsvinden”, zei Jansen daarover.

Verder ging de hoofdtrainer in op de situatie van Timo Letschert, die niet meereisde naar Tsjechië. Jansen maakte op de persconferentie bekend dat de centrale verdediger en AZ uit elkaar gaan.

Letschert

Eind september won AZ thuis met 1-0 van FK Jablonec. In Alkmaar was Albert Gudmundsson de matchwinner.

Aftrap

 Jablonec – AZ begint donderdagavond om 21.00 uur. De wedstrijd is live te volgen op ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Ook interessant