Europees Voetbal

AZ bij gelijkspel verzekerd van overwintering

De manschappen van Arne Slot kunnen zich morgenavond plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Bij een gelijkspel tegen Partizan zijn de Alkmaarders al verzekerd van overwintering. Het is nog onzeker of Thomas Ouwejan mee kan doen tegen de Serviërs.

Ontwikkeling
AZ speelt vanavond alweer voor de elfde keer dit seizoen een Europees duel. Slot vindt het goed voor de ontwikkeling van zijn spelers: “Wij vinden die Europese duels niet alleen heel mooi om te spelen, maar ik denk dat ze ook goed zijn voor de ontwikkeling van onze jongens.” Sprak Slot woensdagmiddag in Den Haag. De oefenmeester is blij met het drukke speelschema van AZ: “Ik denk juist doordat we zoveel wedstrijden spelen, we fysiek ontzettend sterk zijn geworden en het een voordeel is.”

Groepswinst
“Het is een wedstrijd die heel dicht tegen een knock-out wedstrijd aanzit. Als wij winnen overwinteren we, maar als we verliezen geven we onszelf een hele moeilijke uitgangspositie. Dan moeten wij waarschijnlijk winnen bij Manchester United.” Maar bij overwintering wil Slot het niet laten. Hij gaat voor de eerste plaats in groep L. “We hopen na morgen in conclaaf te zijn met Manchester United over wie er eerste gaat worden in de poule.”

Partizan 
“Partizan is een ploeg die heel erg goed in de counter is en daar ook echt op loert. Ze zijn constant op zoek naar slimmigheden als rode kaarten en overtredingen. Samen met het fanatisme van Partizan kun je de tegenstander als een echte balkan-ploeg bestempelen.” Vertelt Slot tegenover de camera van AZTV. Voor het vertrouwen was het knappe gelijkspel in de heenwedstrijd (2-2) erg goed. Door een rode kaart van Svensson kwam AZ al snel met tien man te staan. “Dat is een belangrijk resultaat geweest, maar dat heeft alleen zin als we hier morgen een resultaat halen.”

Fitheid
Vlaar en Gudmundsson zijn er morgen in ieder geval nog niet bij. “Ik hoop voor de winterstop nog over Vlaar te kunnen beschikken.” Laat Slot weten. Ouwejan, die zaterdag licht geblesseerd raakte is nog een vraagteken voor het treffen met Partizan.

Live volgen
AZ – Partizan wordt morgenavond om 18.55 afgetrapt in het Cars Jeans Stadion in Den Haag en is live te volgen via FOX Sports.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant