Elftal en Technische staf

AZ beschikt weer over Clasie tegen RKC

AZ-middenvelder Jordy Clasie

AZ heeft tegen RKC weer de beschikking over Jordy Clasie. De middenvelder, die in de voorselectie van Oranje zit, keert terug van zijn schorsing.

Twee dagen na het zure gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht blikte Pascal Jansen vooruit op het laatste Eredivisieduel van het seizoen, thuis tegen RKC. Ondanks het feit dat de vierde plaats uit zicht is, wil de ploeg van Jansen het seizoen uiteraard wel winnend afsluiten. Ook met het oog op de Play-offs, die donderdag beginnen.

Barasi

AZ beschikt over een nagenoeg fitte selectie tegen RKC. Mogelijk keert Barasi zondag ook weer terug, laat Jansen weten via de officiële kanalen. “Sinds afgelopen week beschikken we weer over een nagenoeg fitte selectie. Nu ziet het er ook naar uit dat Yusuf Barasi voor het eerst weer beschikbaar is.”

Afscheid Bizot

In de rust van AZ – RKC neemt Marco Bizot afscheid van het publiek. De goalie verruilde AZ afgelopen zomer na vier jaar voor Stade Brest. In Alkmaar groeide Bizot uit tot international en evenaarde hij het record van meeste clean sheets in één jaargang (31!).

 

Bedankshirt

AZ speelt tegen RKC in een uniek shirt om AFAS Software te bedanken. Eerder dit seizoen werd bekend dat het bedrijf na twaalf jaar stopt als hoofdsponsor van de Alkmaarders. In het shirt zijn alle thuistenues van de afgelopen twaalf jaar verwerkt.

RKC

RKC verzekerde zich woensdag van nog een seizoen in de Eredivisie. De Waalwijkers waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor Heracles en ontlopen zodoende de nacompetitie.

Klinkende zege

In het seizoen 2019-2020 stonden AZ en RKC ook tegenover elkaar in Alkmaar. Door goals van Idrissi, Boadu en Stengs boekten de Alkmaarders toen een klinkende 4-0 zege.

2020-2021: AZ – RKC 3-0
Stengs, Gudmundsson 2x (AZ)
2019-2020: AZ – RKC 4-0
Idrissi 2x, Boadu, Stengs (AZ)
2013-2014: AZ – RKC 4-0
Gouweleeuw, Viergever, Berghuis 2x (AZ)
2012-2013: AZ – RKC 3-3
V. Elm, Altidore, Maher (AZ), Chevalier, Van Mosselveld, Drost (RKC)
2011-2012: AZ – RKC 1-0
Gudmundsson (AZ)

Aftrap

AZ – RKC begint zondag om 14:30 uur. Na afloop verschijnt het wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %