Wedstrijden

AZ bekert toch tegen HBS

AZ neemt het in de achtste finale van de KNVB-beker op tegen HBS Craeyenhout in plaats van Kozakken Boys. De KNVB sloot Kozakken Boys woensdag uit van het bekertoernooi omdat de ploeg in de gewonnen bekerwedstrijd bij HBS (2-1) in de vorige ronde een speler had opgesteld die niet op het wedstrijdformulier stond. In de rust krabbelde een Brabantse official de naam er alsnog bij, maar dat was volgens de bond te laat.

AZ reist dus op woensdag 16 december niet naar Werkendam maar naar Den Haag in een poging de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. De aftrap op het kunstgras van Houdt Braef Standt is om 19:45 uur. De ploeg van trainer André Wetzel staat momenteel onderaan in de zondagse topklasse. Daarmee treft AZ in elk geval op papier een gemakkelijker tegenstander dan Kozakken Boys, dat tweede staat in de sterkere topklasse zaterdag.

NAKZ
Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur.

4 Comments

  1. sjaa.. maakt niet echt uit tegen wie. Winnen toch de beker wel..

    1. Wat een onzin!!

      1. Augurken gehad? Zuurpruim.. Beetje vertrouwen he!

  2. Tis de boer alieke volle of de kou skiet of de bolle. Eerst Heerenveen maar verslaan dus.

Comments are closed.

Ook interessant