AZ heeft zojuist met een eenvoudige zege een plaats in de volgende ronde van de KNVB beker veiliggesteld. In Almere was de plaatselijke FC geen partij voor de mannen van Van den Brom. Door treffers van Wuytens, Svensson en een dubbelslag van Weghorst werd het uiteindelijk 0-4. Later vanavond zal de loting voor de volgende ronde volgen. 

De Alkmaarders kregen vroeg in de wedstrijd wel een tegenslag te verwerken. Joris van Overeem raakte na een klein kwartier dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen. Na het inbrengen van Helmer werden de bezoekers halverwege de eerste helft voor het eerst gevaarlijk, de kopbal van Weghorst ging echter naast. Na kansen voor Til, Koopmeiners en Jahanbakhsh was het uiteindelijk Wuytens die uit een corner de ban wist te breken.

Beslissing

AZ nam geen gas terug en kreeg in de eerste helft al de kans de wedstrijd in het slot te gooien, de knal van Jahanbakhsh spatte echter uiteen op de kruising. Na de pauze maakte Weghorst echter alsnog snel een einde  aan de illusies van de thuisploeg. Wederom bleven de gasten op jacht gaan naar meer, en na een uur werd die dadendrang beloond met een tweede treffer van Weghorst. Svensson zorgde met zijn eerste treffer in dienst van de club voor de kers op de taart.

Karakteristieken

Doelpunten: 35′ Wuytens 0-1, 48′ Weghorst 0-2, 59’Weghorst 0-3, 75′ Svensson 0-4

Gele kaarten: Kvida (Almere City)

Rode kaart: Van Buuren (2x geel)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Rhijn, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners (59′ Seuntjens); Jahanbakhsh (63′ Garcia), Weghorst (c), Van Overeem (13′ Helmer)

Opstelling Almere City: Kramer; Van Buuren, MacIntosh, Kvida, Mirani; Brands (63′ Owusu), Salasiwa, Ahannach; Valpoort, Walian, Vaarnold

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

10 Replies to “AZ bekert overtuigend verder tegen Almere”

 1. Dit AZ gaat beter en beter spelen en er groeit iets moois met al die talenten dat er een ploeg staat voor de komende jaren die nog wel eens mee gaat doen voor de prijzen als die jongens zo blijven groeien.
  En dan te bedenken dat diamanten als Stengs en Boadu nog noodgedwongen langs de lijn staan.
  Studio Voetbal zei het al; dit AZ komt eraan!

  1. Ja inderdaad dat zei Arno Vermeulen (afkomstig uit Alkmaar). Maar deze zelfde man heeft ook de vervelende eigenschap dat als ze echt goed gaan spelen ze zo snel mogelijk naar Ajax, PSV of Feijenoord moeten overstappen. En dat is een heel naar trekje van Arno Vermeulen

   1. Klopt Vermeulen plaatste AZ ook op 8 eindstand ranglijst 2017 2018.
    Kan je beter hugo borst hebben tipt AZ mij eerste vier

    1. die tv gasten lullen maat wat dit AZ kan 2e worden maar het kan ook 10e worden totaal geen touw aan vast te knopen in de Eredivisie

 2. 90 minuten strijd en passie!
  Dat is de goede mentaliteit voor een goed resultaat.
  Wout zegt dat er verschil is tussen willen winnen en echt willen winnen!
  Als deze jongens 90 min.blijven gaan kunnen ze meestrijden om het kampioenschap mits je erin geloof!

 3. Fortuna Sittard uit geloot. leuke goede ploeg om tegen te spelen wordt geen makkie denk ik een lastige 1-2 overwinning. Twee oude teams van Fernando Ricksen, hoe gaat het eigenlijk met hem? Laatste keer dat ik hem zag in de media was hij er niet best aan toe.

  Hopelijk krijgen we een gunstig tijdstip voor de wedstrijd te spelen dan kunnen we zorgen voor een vol uitvak!!

 4. Mooie overwinning maar wel tegen een tegenstander die een competitie lager zwak middelmatig presteert.
  Aankomende zondag tegen Heerenveen laten zien wat we kunnen!

 5. Mijn dank aan allen die mee gingen. We hadden een geweldig sfeertje in het uitvak! En nog Ron Vlaar en Ferdy Druijf in de rust op bezoek ook. En met Fortuna Sittard hebben we het in mijn ogen weer getroffen.

Comments are closed.