Wedstrijden

AZ bekert overtuigend verder tegen Almere

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft zojuist met een eenvoudige zege een plaats in de volgende ronde van de KNVB beker veiliggesteld. In Almere was de plaatselijke FC geen partij voor de mannen van Van den Brom. Door treffers van Wuytens, Svensson en een dubbelslag van Weghorst werd het uiteindelijk 0-4. Later vanavond zal de loting voor de volgende ronde volgen. 

De Alkmaarders kregen vroeg in de wedstrijd wel een tegenslag te verwerken. Joris van Overeem raakte na een klein kwartier dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen. Na het inbrengen van Helmer werden de bezoekers halverwege de eerste helft voor het eerst gevaarlijk, de kopbal van Weghorst ging echter naast. Na kansen voor Til, Koopmeiners en Jahanbakhsh was het uiteindelijk Wuytens die uit een corner de ban wist te breken.

Beslissing

AZ nam geen gas terug en kreeg in de eerste helft al de kans de wedstrijd in het slot te gooien, de knal van Jahanbakhsh spatte echter uiteen op de kruising. Na de pauze maakte Weghorst echter alsnog snel een einde  aan de illusies van de thuisploeg. Wederom bleven de gasten op jacht gaan naar meer, en na een uur werd die dadendrang beloond met een tweede treffer van Weghorst. Svensson zorgde met zijn eerste treffer in dienst van de club voor de kers op de taart.

Karakteristieken

Doelpunten: 35′ Wuytens 0-1, 48′ Weghorst 0-2, 59’Weghorst 0-3, 75′ Svensson 0-4

Gele kaarten: Kvida (Almere City)

Rode kaart: Van Buuren (2x geel)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Rhijn, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners (59′ Seuntjens); Jahanbakhsh (63′ Garcia), Weghorst (c), Van Overeem (13′ Helmer)

Opstelling Almere City: Kramer; Van Buuren, MacIntosh, Kvida, Mirani; Brands (63′ Owusu), Salasiwa, Ahannach; Valpoort, Walian, Vaarnold

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com